1-2 octombrie/Cursa Dunării Călărășene – o sărbătoare a sportului, pe două roți

A treia ediție a Cursei Dunării Călărășene are loc în perioada 1 – 2 octombrie la Călărași, într-un cadru natural deosebit. Cursa de șosea reprezintă ultima etapă din Road Grand Tour, cea mai importantă competiție de șosea din România.

De asemenea, concursul va găzdui și prima ediție a Campionatului Național de Tandemuri dupa 1989. Fondul de premii generos – 5000 Euro, probele din care pot alege atât începătorii cât si avansații, decorul natural superb: iată câteva motive să vă înscrieți chiar acum (locurile sunt limitate)!

La Cursa Dunării Călărășene, puteți alege una sau mai multe dintre cele 5 probe, în funcție de gusturi (șosea/offroad ) și de vârstă (probe pentru copii, junior și adulți).

Programul Cursei Dunării Călărășene 

1 – 2 Octombrie 2016

Ziua 1 (sâmbătă, 1 octombrie): Ofensiva asfaltului
⦁ Cursa clasică de 71,5 km, ultima etapă din Road Grand Tour, este țintită către iubitorii asfaltului și a vitezei, junior și seniori, fete și băieți.
⦁ Campionatul Național de Tandemuri este la prima ediție din 1990 încoace și ne propunem să-l transformăm într-o tradiție; cursa este organizată în parteneriat cu Asociația Tandem.
⦁ Întrecerea copiilor până în 7 ani, pe un poligon special amenajat pentru ei.

Program detaliat:
Start comun Cursa de sosea – Road Grand Tour & Campionatul National de Tandemuri
⦁ 9:00-10:30 Preluarea kiturilor de concurs, Esplanda Consiliului Judetean Calarasi (vis-a-vis Hotel Calarasi)
⦁ 10:45 Sedinta tehnica pe scurt
⦁ 11:00 START cursa sosea & campionatul national de Tandemuri
⦁ 12:45 Timp limita intoarcere Vlad Tepes check-point  (km 32.5)
⦁ 15:00 Timp limita sosire Calarasi, finish
⦁ 15:30/15:45 Festivitatea de premiere
⦁ 14:00-16:30 – Fishhhh party

Ziua 2 (duminică, 2 octombrie): Asaltul insulei
⦁ Cursa insulei – 53 km; este o cursă offroad unică în România: începe cu traversarea Dunării ( Brațul Borcea ) cu barca, iar startul și finișul au loc pe Plaja Mare din Călărași; este un traseu mirific, cu nisip fin, drumuri de căruță și poteci prin păduri, pe dig, prin lanuri, de floarea soarelui și plantații de Paulownia.
⦁ Cursa de familie va avea un traseu de 3 – 5 km ( în funcție de vreme ), prin pădure; este un concurs pentru prichindeii de 7 – 13 ani care se vor întrece în familie; la această probă se pot înscrie numai echipe de doi participanți, în formatul tata / mamă / bunică / bunic + copil.

Program detaliat:
Cursa insulei si Cursa prichindeilor
⦁ 9:00-10:30 Preluare de kituri – Plaja Mare, zona de start
⦁ 9:00-10:45 Transfer participanti & biciclete cu barca, pe insula – din parcul Central
⦁ 10:45 Sedinta tehnica pe scurt
⦁ 11:00 START Cursa insulei
⦁ 13:00 Timp limita check point Km 26
⦁ 16:00 Timp limita Finish
⦁ 16:00 Cursa prichindeilor
⦁ 16:30 Festivitatea de premiere
Fish party activ incepand cu ora 14:00; fiecare participant primeste la finish un voucher in baza caruia se va bucura de o portie de saramura de crap cu mamaliguta, la terasa, pe Plaja Mare.

Înscrierile se fac pe site-ul official – http://smartatletic.ro/cursadunarii și fiecare participant va primi un kit de concurs ce cuprinde, printre altele: tricou și număr de concurs cu cip de cronometrare, medalie de finisher și o porție de saramură de crap cu mămăliguță, la final.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Cultural Județean Călărași, cu sprijinul Smartatletic. Printre partenerii acestei ediții se regăsesc: Călărași Cycling Team, Road Grand Tour, Asociația Tandem.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide