11 gospodării din Oltenița au fost afectate de inundații

Pompierii militari din Oltenița au fost angrenaţi timp de aproximativ trei ore în misiuni contra-cronometru de salvare a locuinţelor şi gospodăriilor cetăţeneşti afectate de precipitațiile abundente.

Echipaje specializate de pompieri militari din cadrul Detașamentului Oltenița au acţionat pentru evacuarea apei din 11 gospodării, care au fost afectate de inundaţii, în urma precipitaţiilor abundente căzute într-un interval scurt de timp.

În urma ploilor torenţiale abundente, ce au căzut în zona municipiului Oltenița într-un interval scurt de timp, dispeceratul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat despre producerea mai multor inundaţii de gospodării în localitatea Olteniţa, existând risc de inundare a mai multor locuinţe.

Astfel, echipaje specializate de pompieri militari din cadrul Detașamentului de pompieri Oltenița au fost solicitate, prin apelul unic de urgenţă 112, să acţioneze cu autospeciale și motopompe în data de 03.06.2016 (în intervalul orar 18.00 – 21.00), pentru evacuarea apei acumulate în exces, în urma precipitaţiilor abundente, pe raza municipiului Olteniţa din zece gospodării cetăţeneşti pe strada Aurel Vlaicu și una pe strada Mihai Bravu.

Trebuie menţionat că exista pericolul ca pereții exteriori ai mai multor locuinţe să se surpe din cauza apei acumulate în exces în gospodării, însă prin intervenţii eficiente, salvatorii au reuşit în timp util să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale acestor situaţii de urgenţă, valoarea bunurilor salvate fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 200.000 de lei.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide