110 sancțiuni în valoare de 275.765 au fost date de polițiști șoferilor care nu au respectat indicațiile la trecerile de cale ferată

În ziua de 17 octombrie a.c., polițiștii Serviciului Județean de Poliţie Transporturi Călărașiau format echipe cupoliţiştii Serviciului Rutier Călărași, precum şi cei ai Serviciului de Ordine Publică Călărași, verificând respectarea obligaţiilor la trecerile la nivel cu calea ferată.

Activitatea a avut ca scop conştientizarea de către participanţii la traficul rutier, în principal a conducătorilor auto, cu privire la riscurile la care se expun prin nerespectarea semnalizării rutiere şi a obligaţiilor care le revin în zona trecerilor la nivel cu calea ferată, pentru prevenirea producerii acestor evenimente.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii călărășeni,au fost aplicate 110 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 275.765 de lei, totodată fiind reţinute şi 2 permise de conducere.

Amintim faptul că sancţiunea prevăzută de OUG 195/2002-R – Codul Rutier pentru nerespectarea obligaţiilor la trecerile la nivel cu calea ferată, este amenda de la 9 la 20 de puncte amendă, adică 1.305 la 2.900 de lei, cu măsuri complementare, după cum urmează:

-dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevazută cu indicator de oprire (crucea Sf. Andrei, la care conducătorul auto trebuie să opreascapt a se asigura), măsura complementară este de 6 puncte penalizare (reamintim că la 15 puncte penalizare cumulate în 6 luni, se suspendă dreptul de a conduce);

-dacă trecerea la nivel cu calea ferată este prevazută cu bariere sau sisteme de avertizare acustico-luminoase, măsura complementară care se va aplica este suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide