12-13 septembrie 2015/Premii de 4000 de euro la CURSA DUNĂRII CĂLĂRĂŞENE

În weekendul 12-13 septembrie se va desfăşura la Călăraşi, pentru al doilea an consecutiv, Cursa Dunării Călărăşene, Cursa de şosea şi MTB, cursa de familie, cursa tandemuri şi întrecerea prichindeilor.

La Cursa Dunării poţi alege una sau mai multe dintre cele 5 probe, în funcţie de gusturi (sosea/offroad) şi de vârstă (probe pentru prichindei, prichindei mai mari şi oameni mari).

Ziua de sâmbătă, 12  septembrie 2015 cuprinde etapa „Ofensiva asfaltului” , cursa de şosea, clasică, de 71.5km, e ultima etapă din Road Grand Tour, cea mai importantă competiţie de şosea din România – pentru juniori & seniori, fete şi băieţi; cu start festiv de la Km 0 al Calarasiului, până la Km 4 (unde se dă startul tehnic), Campionatul Naţional de Tandemuri (prima după 1989) – prima ediţie după Revoluţie (cea din 1989) pe cale să devină tradiţie pentru toţi cei care vor să pedaleze #intandem, o competiţie organizată în parteneriat cu Asociaţia Tandem, traseul – la fel ca în Clasică de 71.5 şi Întrecerea prichindeilor pentru copiii până în 7 ani; pe Str. Slobozia, un poligon special pentru ei.

Program „Ofensiva asfaltului”:

Start comun Cursa de şosea – Road Grand Tour & Campionatul Naţional de Tandemuri

 • 8:00-9:30 Preluarea kiturilor de concurs, Esplanda Consiliului Judeţean Călăraşi (vis-a-vis Hotel Călăraşi)
 • 9:45 Şedinţa tehnică pe scurt
 • 10:00 START cursa sosea & campionatul naţional de Tandemuri
 • 12:00 Timp limită Vlad Ţepeş check-point (km 39)
 • 14:00 Timp limită sosire Călăraşi, finish
 • 14:00-14:30 Întrecerea prichindeilor (Str. Slobozia, zona de Start&Finish) – probe de poligon (jaloane, îndemânare & slow bike)
 • 14:30/14:45 Festivitatea de premiere
 • 15:30 – până târziu în noapte – Fishhhh party, pe Plajă Mare (facem noi cinste cu o porţie bună de saramura de crap, cu mămăliguţa; şi cu trecerea cu bacul)

Duminică, 13 septembrie Asaltul insulei, cuprinde cursa insulei  de 53 km, o cursă offroad  unica în România: începe cu traversarea Dunării (Braţul Borcea) cu barca, iar startul şi finişul au loc pe Plajă Mare din Călăraşi, un traseu mirific, cu nisip  fin, drumuri de căruţă şi poteci prin păduri, pe dig şi cursa de familie ce va avea un traseu de 3 – 5 km (în funcţie de vreme), prin pădure; este un concurs pentru prichindeii de 7-13 ani care se vor întrece în familie; la această proba se pot înscrie numai echipe de doi participanţi, în formatul tată / mama / bunica / bunic + copil.

Program „Cursa insulei” şi „Cursa de familie”:

 • 8:00-9:30 Preluare de kituri – Parcul Central, punctul de trecere peste Borcea
 • 8:00-9:45 Transfer participanţi & biciclete cu barca, pe insula – din parcul Central, zona predare kituri
 • 9:45 Şedinţa tehnică pe scurt
 • 10:00 START Cursa insulei
 • 10:20 START Cursa de familie
 • 12:00 Timp limită check point Km 28
 • 14:00 Timp limită Finish
 • 15:00 Festivitatea de premiere

Fish party activ începând cu ora 13:00; fiecare participant primeşte la finish un voucher în baza căruia se va bucura de o porţie de saramura de crap cu mămăliguţa, la terasă, pe Plajă Mare.

Înscrierile sunt deschise şi se fac în limita locurilor disponibile:150 la cursa de şosea
şi 150 la cursa insulei – MTB.

Pentru ambele zile, toţi participanţii vor avea suport tehnic asigurat de Bicishop în calitate de Shimano Service Center, în spaţiul special amenajat în zona de START-FINISH.

Kiturile de participare se pot ridica şi pentru colegi/prieteni, condiţia este să aveţi declaraţiile pe propria răspundere completate şi semnate de către aceştia, însoţite de o copie după buletin.

Organizatorii roagă participanţii să vină cu declaraţia pe propria răspundere completată şi semnată la ridicarea pachetului de start.

Fondul de premii  va fi de peste 4000 Euro (cash & în produse şi servicii sportive).

La finish, organizatorii au pregătit o întâlnire unde se vor depăna impresii la o porţie bună de peşte cu mămăliguţă.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide