21.000 mc de lemn de foc vânduţi populaţiei de Direcţia Silvică Călăraşi în primele 10 luni ale anului

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a vândut direct populaţiei, în primele zece luni ale anului, un volum de peste 1,3 milioane de metri cubi lemn pentru foc, cu 30% mai mult decât volumul total oferit pe parcursul anului trecut. La nivelul judeţului Călăraşi, Direcţia Silvică a comercializat către populaţie, în primele 10 luni ale acestui an, 21.000 mc de lemn de foc.

Astfel, până la finalul lunii octombrie, Romsilva a vândut direct populaţiei 1.365.888 de metri cubi lemn pentru foc, la un preţ mediu de 170 de lei pe metru cub, fără taxa pe valoare adăugată.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va furniza direct populaţiei, în anul 2018, conform estimărilor, un volum de 1,7 milioane de metri cubi lemn pentru foc.

Preţul lemnului pentru foc variază în funcţie de specie, sortiment şi condiţiile de livrare.Cele mai mari cantităţi de lemn pentru foc, aproximativ 70%, sunt disponibile la depozitele temporare amenajate de ocoalele silvice din cadrul Romsilva la drumurile auto, costurile de transport nefiind incluse în preţ.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a reuşit creşterea volumului de lemn pentru foc, livrat direct populaţiei, lemn rezultat în principal din lucrări de îngrijire şi de igienizare a pădurilor.

În urma unor eforturi susţinute, Romsilva a înregistrat, în ultimii doi ani, o evoluţie a  volumului de lemn pentru foc livrat direct populaţiei, aproximativ 840 de mii de metri cubi în 2016 şi 1 milion de metri cubi în 2017.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor interesate, Romsilva a demarat o campanie de informare privind achiziţia de lemn pentru foc, toate informaţiile referitoare la oferta disponibilă fiind afişate la sediile ocoalelor silvice din cadrul regiei şi sediile primăriilor, precum şi prin anunţuri în presa locală.

De asemenea, aceste informaţii centralizate la nivelul direcţiilor silvice sunt prezentate pe pagina de internet a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, www.rosilva.ro, la secţiunea ”Informare publică – Disponibil lemn foc pentru populaţie”, toate informaţiile fiind actualizate de două ori pe lună.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului şi asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide