21 noiembrie/Spectacolul de teatru – „Vizitatorul”, de Eric-Emmanuel Schmitt

Centrul  Județean de Cultură și Creație Călărași și Teatrul Nottara vă așteaptă marți, 21noiembrie 2017, la spectacolul de teatru „Vizitatorul”, în regia lui Claudiu Goga.

Distribuție: Alexandru Repan (Sigmund Freud), Mircea Andreescu (Necunoscutul), Crenguţa Hariton (Anna Freud), Cristian Nicolaie (Nazistul).

Sinopsis:

1938 – Al Treilea Reich este în ascensiune. Persecuţiile împotriva evreilor se înmulţesc şi devin din ce în ce mai agresive. Molima urii cuprinde liniştitele oraşe europene şi îmbolnăveşte de nesiguranţă lumea întreagă. Austria este şi ea cuprinsă de teroare, dar celebrul psihanalist Sigmund Freud refuză să îşi părăsească reşedinţa. Se încăpăţânează să nu recunoască ameninţarea care se iveşte la orizont.

Într-o noapte înstelată, străzile Vienei sunt cutremurate de cântecele soldaţilor germani şi strigătele îngrozite ale cetăţenilor doborâţi de pumnii acestora. Anna Freud este luată de Gestapo din propria casă. Freud, tatăl său, rămâne singur, aşteptând întoarcerea ei. Dar în cabinetul său apare un necunoscut bizar. Cine este acest vizitator neanunţat? Un nebun în căutarea unei salvări? Poate este un prieten la nevoie? Sau este Dumnezeu Însuşi?

Regizorul Claudiu Goga construieşte spectacolul pe tensiunea dialogului dintre cele două personaje – joc al îndoielii şi al dezamăgirii, al incertitudinii, unde singura scăpare este speranţa – în interpretarea a doi mari actori: Alexandru Repan şi Mircea Andreescu.

„Vizitatorul” se va juca în sala de spectacole ”Barbu Știrbei” a C.J.C.C.Călărași. Durata: 80 minute (fără pauză).

Relații și rezervări la numărul de telefon: 0242.314.925.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
14 noiembrie/Spectacolul de teatru – „Totul e relativ”, de Alan Ayckbourn

Centrul  Județean de Cultură și Creație Călărași și Teatrul Nottara vă așteaptă marți, 14 noiembrie 2017,  la spectacolul de teatru...

Închide