26 de controale efectuate de inspectorii ITM Călărași în 5 zile

În săptămâna 23 – 27 mai, ITM Călărași a efectuat controale în următoarele domenii de activitate: comerț, agricultură, construcții, piscicultură, baruri și restaurante, siloz, panificație.

În domeniul relații de muncă s-au efectuat 15 controale (14 pentru muncă fără forme legale, 1 control de noapte), s-au dispus 16 măsuri.

În domeniul securitate și sănătate în muncă s-au efectuat 11 controale, 10 angajatori au fost sancționați, s-au aplicat 15 avertismente și s-au aplicat amenzi în valoare de 1.000 lei.

La nivel național, în aceeași perioadă, Inspecţia Muncii a desfăşurat acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 457.755 de euro, adică 2.059.900 de lei. Au fost depistate 118 persoane care lucrau la negru. Dintre acestea 17 erau din județul Constanța și 13 din Olt.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 1.640.900 de lei din care 900.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut 3 propuneri de cercetare penală. Au fost sanctionați 400 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 419.000 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 46 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.Au fost sanctionati 773 de angajatori în domeniu.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide