29 de primării din judeţ au depus cereri la ANCPI pentru finanţarea lucrărilor de cadastru

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a început cea de-a cincea etapă de finanţare a lucrărilor de cadastru general, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015 – 2023. În judeţul Călăraşi, au fost înregistrate 29 de cereri pentru finanţarea lucrărilor de cadastru care vor începe în acest an, în cuantum de 3.354.440 de lei.

Suma totală alocată de ANCPI în această etapă de finanţare pentru înregistrarea imobilelor în sistemul integrat de cadastru şi carte funciară, pe sectoare cadastrale, este de aproape 280 de milioane de lei.

Primăriile interesate să acceseze fonduri prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015 – 2023 sunt următoarele: Belciugatele, Borcea, Călăraşi, Căscioarele, Ciocăneşti, Curcani, Cuza Vodă, Dichiseni, Dor Mărunt, Dragoş Vodă, Frăsinet, Fundeni, Gălbinaşi, Grădiştea, Independenţa, Lehliu, Lehliu Gară, Lupşanu, Mânăstirea, Mitreni, Modelu, Olteniţa, Radovanu, Sohatu, Spanţov, Şoldanu, Tămădău Mare, Ulmeni şi Valea Argovei.

Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional şi terenuri agricole subvenţionate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură. Totodată, pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, primăriile care semnează contracte de finanţare cu oficiile de cadastru şi publicitate imobiliară trebuie să găsească prestatori până în luna august, anul curent.

Conform legislaţiei, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară va efectua plăţile către primării după deschiderea cărţilor funciare aferente imobilelor recepţionate. Obiectivul principal al Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară 2015 – 2023 este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri şi apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru şi carte funciară.

Programul este finanţat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar şi din fonduri externe obţinute prin Programul Operaţional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanţare poate fi bugetul local al primăriilor.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide