3500 de vizitatori au vizitat Muzeul Dunării de Jos prin programul „Școala Altfel”

Ca în fiecare primăvară, Muzeul Dunării de Jos a fost implicat, și de această dată, în organizarea programului naţional “Școala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, aflat la a cincea ediție.

Săptămâna consacrată activităților de educație nonformală a reprezentat o provocare pentru noi în organizarea unui program atractiv și diversificat de activități, focalizat pe „învățarea altfel” decât în timpul programului școlar tradițional.

Astfel, timp de cinci zile pragul Muzeului Dunării de Jos a fost trecut de un număr de peste 3500 de vizitatori, majoritatea fiind elevi de la unităţi de învăţământ din Călărași şi satele învecinate, dar și din Județele Ialomița, Constanța sau municipiul București. Pe lângă expoziţiile de bază Evoluția comunităților umane la Dunărea de Jos sau Gospodăria Țărănească în Valea Dunării, au fost deschise cu această ocazie două expoziții temporare Clipe – ceasuri si pendule și Omul – lutul – lemnul expoziție de recipiente tradiționale pentru băut, dar atracţiile care au stârnit cel mai mult curiozitatea şi interesul, au fost cele interactive.

Atelierul de modelaj în lut, coordonat de Victor Grigore, Elena Paraschiv și Sorina Nedelcu, atelierul Să confecționăm, să ne jucăm, coordonat de Anișoara Topârceanu, Andreea Parnic și Roberta Găbudeanu, sau atelierul de încondeiat ouă, coordonat de Virginia Oană cu participarea meșterilor populari din Bucovina: Aurica şi Marinela Aneci, au fost foarte apreciate de toți participanții care au avut ocazia să-și realizeze propriile lucrări.

Prin activitățile realizate și prin numărul mare de participanți, credem că Muzeul Dunării de Jos a constituit un punct de atracție important pe harta acestui program. Pentru aceasta vă mulțumim și vă asigurăm că porțile noastre vor fi întotdeauna deschise!

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide