3,59% – Rata şomajului înregistrat în evidenţele AJOFM Călăraşi în luna iunie 2019

La sfârşitul lunii iunie 2019, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călăraşi erau înregistraţi 3.270 şomeri (din care 1.576 femei), rata şomajului fiind de 3,59%.

Comparativ cu luna precedentă, când rata şomajului a fost de 3,60%, în această lună acest indicator a înregistrat o scădere cu 0,01 pp. Din totalul de 3.273 persoane înregistrate în evidenţele AJOFM Călăraşi, 381 erau beneficiari de indemnizţie de şomaj, iar 2.892 erau şomeri neindemnizaţi.

Structura şomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

Şomerii cu studii primare au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Călăraşi, urmaţi de cei cu studii gimnaziale, studii profesionale/arte şi meserii, studii liceale, postliceale precum şi universitare.

Structura şomerilor înregistraţi pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 1.474 persoane greu ocupabile, 1.134 foarte greu ocupabile, 591 mediu ocupabile şi  71 persoane uşor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călăraşi

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide