5.000 de euro premiu pentru arhitectul care va schimba imaginea centrului Călăraşiului

Rodica Dohot. În numărate rânduri, atât în campania electorală, cât şi ulterior, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu George Filipescu a făcut referire la proiectele pe care le are în vedere, atât cele aflate în derulare cât şi cele viitoare.

Aici amintim de reţelele de apă potabilă ca un prim proiect important, urmat de terminarea unei părţi importante din reţeaua de canalizare. Un alt proiect face referire la întreţinerea drumurilor actuale şi construirea de drumuri noi, proiect ce se realizează împreună cu toţi primarii din judeţ şi un proiect privind electrificarea zonelor neelectrificate şi extindere pentru cele existente. Mai este vorba şi de proiectul privind introducerea reţelelor de internet în toate localităţile rurale şi în fiecare casă, de altfel, un program naţional care va avea aplicabilitate cât de curând. Nu în ultimul rând, ultimul proiect al lui Filipescu, face referire la crearea de locuri de muncă.

„Știţi care sunt obiectivele principale…: canalul Dunăre – Bucureşti, 10.000 de locuri de muncă în 3 ani de zile şi realizarea acelui parc industrial, idee care nu o să-mi iasă din cap, indiferent cât va dura. Printre obiective am şi energia verde, care înseamnă parcuri fotovoltaice, Călăraşiul este judeţul cu cea mai mare expunere solară. De asemenea, mai am o prioritate, aceea de a rezolva problema zonei centrale a oraşului, să putem spune peste 4 ani că avem şi noi o zonă centrală. În acest sens, vreau să fac un concurs de oferte, să vină 30 de arhitecţi, dacă este posibil, probabil vom avea şi un premiu substanţial de 3.000-5.000 de euro pentru cel care vine cu cel mai frumos proiect, cu cea mai frumoasă viziune pentru schimbarea imaginii centrului oraşului. Noi vom da nişte repere, aici vorbim de o parcare subterană de 400 de locuri, putem prinde şi zona de parc, chiar şi un restaurant doar pentru femei unde vor putea merge liniştit.Vreau ca în 2016 să aveţi unde să vă plimbaţi cu copii.”, şi-a prezentat intenţiile Filipescu.

Acesta spune că va face toate acestea în linişte, nemaifiind presat de o viitoare candidatură, urmând să se retragă în 2016, dorind însă să lase în urma sa mai multe obiective finalizate.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide