5.500 de copaci plantaţi, într-o singură zi, în toate localităţile din judeţul Călăraşi

Cea mai amplă acţiune de împădurire, din România, de până acum, s-a desfăşurat săptămâna trecută, vineri, în judeţul Călăraşi, toate cele 55 de localităţi participând la proiectul propus de Asociaţia Prietenii Pădurilor, în parteneriat cu Prefectura Călăraşi şi Inspectoratul Şcolar, privind plantarea a 7.000 de copaci. Peste 2.500 de voluntari s-au mobilizat pentru a planta puieţii în acceaşi zi, de la elevi şi profesori, la jandarmi, pompieri şi politicieni sau funcţionari din primării. Au fost prezenţi, printre alţii, secretarul de stat Ciprian Pandea, prefectul George Iacob, inspectorul general şcolar Elena Mihăilescu, senatorul Roxana Paţurcă, deputatul Sorin Vrăjitoru, primarul Daniel Drăgulin, viceprimarul Dragoş Coman. Reprezentantul Asociaţiei, călărăşeanul Gabriel Şerban, a declarat că este extrem de fericit pentru această realizare şi pentru implicarea tuturor reprezentanţilor localităţilor care au răspuns fără rezerve la acest proiect. Evenimentul doreşte să marcheze 100 de ani de la Marea Unire din 1918, astfel că în fiecare localitate s-au plantat 100 de stejari.

Senatorul PSD, Roxana Natalia Paţurcă, membru al Comisiei de Mediu din Senat, care a participat la acţiune în mai localităţi precum Dragalina, Perişoru, Dor Mărunt şi Fundulea, a declarat că va răspunde întotdeauna afirmativ la astfel de acţiuni de voluntariat.

„Orice acţiune de voluntariat consider că mă implică şi pe mine. Avem nevoie, cu toţii, să învăţăm să practicăm voluntariat sub diferite forme, pentru că doar aşa ne putem transforma în persoane conştiente de mult mai multe aspecte ale lumii din jurul nostru , devenind mai toleranţi, mai asumaţi. Gestul de a planta copaci este binevenit, mai ales în contextul actual, când trebuie să ne reamintim că Dumnezeu ne-a dăruit nouă, oamenilor, o creaţie binecuvântată pe care trebuie să o ocrotim, nu să o degradăm! Acţiunea de astăzi are ca principal obiectiv ridicarea nivelului de conştientizare a faptului că societatea noastră are un rol important în a proteja natura, iar tinerii sunt datori să înveţe să păstreze natura curată aşa cum ne-a fost încredinţată!”, a declarat senatorul călărăşean.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide