62 de copii cu CES din Călărași vor primi burse din partea Consiliului Județean

Hotărârea privind aprobarea numărului și cuantumului burselor sociale pe criterii medicale acordate elevilor Școlii Gimnaziale Speciale nr.1 Călărași pentru anul școlar 2019-2020 a fost aprobată în unanimitate de consilierii județeni călărășeni.

Potrivit iniţiatorului Hotărârii, preşedintele CJ, Vasile Iliuţă, se vor acorda 62 de burse sociale pe criterii medicale, cuantumul uneia fiind de 200 lei lunar.

Bursele sociale pe criterii medicale se acordă în fiecare an școlar, pe perioada cursurilor școlare, dar și pe perioada vacanțelor școlare dacă beneficiarii au promovat anul școlar sau la sfârșitul anului școlar, dacă sunt corigenți doar la o singură disciplină de învățământ și au media anuală 10 la purtare sau calificativul ”foarte bine”.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Călărași nr. 3 din 11.01.2017 a fost înființată Școala Gimnazială Specială nr.1 Călărași pentru copiii cu cerințe educaționale speciale. Conform prevederilor Ordinului MECTS nr. 5576/2011 privind aprobarea Criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat, elevii cu cerințe educaționale speciale (C.E.S.) beneficiază și de burse sociale pe criterii medicale.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide