7,6 milioane euro din fonduri europene pentru modernizarea centrului vechi al Călărașiului

Primăria Călărași implementează proiectul „REDUCEREA EMISIILOR DE CARBON ÎN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI PRIN CREAREA UNUI SPAȚIU URBAN MULTIFUNCȚIONAL ÎN ZONA CENTRALĂ A MUNICIPIULUI”, ce beneficiază de finanțare în cadrul POR 2014-2020. Valoarea acestuia este de aproximativ 7,6 milioane euro, din care doar 2 % contribuția proprie a municipiului Călărași.

Prin acest proiect se dorește revitalizarea Centrului vechi pietonal al municipiului Călărași, păstrând indicii urbanistici din vechea configurație, dar îmbunătățind esențial caracterul funcțional al zonei, definindu-l ca Centru socio-cultural al municipiului Călărași prin crearea unor spații publice, grădini, squaruri și piețe conectate, parțial, prin zone pietonale.

Lucrările de intervenție propuse vor consta în lucrări de infrastructură, construirea de fântâni_arteziene, mărirea și diversificarea zonelor de spațiu_verde prin amplasarea de jardiniere și gradene de sprijin, trepte și rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, pergole, mobilier urban modern, iluminat_ornamental, canalizații subterane pentru instalații noi, cât și pentru rețelele de telefonie și cablu existente.

Municipalitatea își mai dorește, prin acest proiect, cu ajutorul tehnologiei, realizarea unor soluții extrem de viabile pentru cetățeni prin înscrierea Municipiului Călărași pe traiectoria dezvoltării inteligente. Ca obiective clare definite în documentele de planificare ale proiectului putem spune că se vor moderniza în totalitate zonele de ședere, utilizând sisteme inteligente și autonome, prin amplasarea de bănci inteligente, dotate cu prize USB.

Durata de execuție a lucrărilor este de 16 luni. Până la demararea efectivă a lucrărilor, pe perioada derulării achiziției publice a contractului de execuție pentru pietonalul centrului vechi, Primăria anunță că Piața Centrală va fi reconstruită.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide