7,7 milioane lei pentru modernizarea a 3 străzi din municipiul Călăraşi

Consilierii local au aprobat recent proiectul de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea a trei străzi din municipiu pentru care s-a obţinuit finanţare pe PNDL. Pentru investiţia „Reparaţii capitale străzi în Municipiul Călăraşi – Lot 1, judeţul Călăraşi”, valoarea estimată a investiţiei este de 7.746.332,02 lei cu TVA. Străzile propuse prin proiect pentru a fi reparate sunt:

-Muşeţelului – 775,30 m

-Ştirbei Vodă – 657,48 m

-B-dul Cuza Vodă – 626,00 m

„Din cauza defecţiunilor părţii carosabile, circulaţia se desfăşoară cu un grad de dificultate ridicat, viteza de circulaţie admisă în localităţi de 50km/h neputând fi atinsă din cauza disconfortului creat. Luând în considerare faptul că zonele urbane din România prezintă o deosebită importanţă din punct de vedere economic, social şi cultural, este necesară dezvoltarea durabilă a acestora. Având în vedere că dezvoltarea durabilă a spaţiului urban este indispensabil legată de îmbunătăţirea condiţiilor existente şi a serviciilor de bază, prin dezvoltarea infrastructurii, a fost adoptat Programul Naţional de Dezvoltare Locală care conduce pe termen lung la asigurarea standardelor de calitate a vieţii, necesare populaţiei, în domeniul serviciilor publice, cu atât mai mult cu cât România s-a angajat ca până în anul 2015 pentru sistemele de alimentare cu apă şi până în anul 2018 pentru sisteme de canalizare şi staţii de epurare să asigure localităţilor din România conformarea la legislaţia din domeniul mediului prin dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată, în caz contrar putând fi declanşată procedura de infringement. În prezent, prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi alte autorităţi publice centrale se derulează mai multe programe de investiţii în infrastructura locală cu caracteristici diferite privind eligibilitatea, finanţarea, decontarea şi monitorizarea acestora. În cadrul acestor programe de investiţii sunt în diferite stadii de execuţie obiective pentru care nu s-au asigurat în anii anteriori sursele de finanţare pentru finalizarea acestora, fapt ce nu a contribuit la dezvoltarea echilibrată a infrastructurii locale, împiedicând atingerea standardelor de calitate a vieţii pentru comunităţile locale. De aceea, pentru revitalizarea municipiilor şi oraşelor, este esenţial să fie soluţionată problema dezvoltării infrastructurii locale. Pentru o utilizare mai eficientă a fondurilor publice sunt necesare o coordonare şi o implementare unitară a dezvoltării infrastructurii locale, prin integrarea programelor actuale de dezvoltare a infrastructurii în mediul urban.

Astfel, Programul este compus din următoarele subprograme:

  1. a) Subprogramul “Modernizarea satului românesc”;
  2. b) Subprogramul “Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”;
  3. c) Subprogramul “Infrastructură la nivel judeţean”.

Municipiul Călăraşi a solicitat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice includerea în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, subprogramul “Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”.” – se arată în expunerea de motive a executivului.

Cofinanţarea de la bugetul propriu al municipiului Călăraşi este de 2.850.530,05 lei cu TVA. Aceste sume reprezintă cheltuieli neeligibile prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Anunț finalizare proiect „Achiziția de echipamente și dotări în cadrul societății CARTARE AGROCHIMICA SRL”

  Societatea CARTARE AGROCHIMICA SRL anunță finalizarea activităților proiectului cu titlul „Achizitia de echipamente si dotari in cadrul societatii CARTARE...

Închide