79% dintre călărăşeni au intrat în posesia cardurilor de sănătate

Aproximativ 79% dintre călărăşeni au intrat până acum în posesia cardurilor de sănătate. Mai precis, din totatul de 240.000 de carduri ce trebuiesc distribuite locuitorilor judeţului Călăraşi, doar 188.000 au fost trimise, restul urmând să fie tipărite şi distribuite, afirmă surse din cadrul CJAS Călăraşi.

Din datele centralizate, au fost trimise prin mandat poştal circa 179.000 de carduri, dar cu toate acestea sunt persoane care nu au intrat în posesia lor şi ar trebui să le ridice în perioada următoare de la sediul Casei de Sănătate printr-o cerere.

Se estimează că până la finele lunii martie a anului curent, toţi cetăţenii municipiului Călăraşi ar trebui să intre în posesia cardului de sănătate. Chiar şi aşa, se pare că sistemul medical va funcţiona pentru luni bune în paralel întrucât există probleme atât cu cardurile care nu se găsesc (aici fiind vorba de cardurile rătăcite undeva între Poşta Română şi Casele de Sănătate), cât şi cu privire la cele pierdute care trebuiesc retipărite.

La nivelul judeţului nostru, deocamdată nu există impedimente care să necesite amânarea termenului de start a utilizării cardurilor, aşa încât, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate, acestea vor intra în uz de la 1 februarie 2015 şi vor fi utilizate în paralel cu adeverinţele de asigurat, astfel că orice persoană ce deţine cardul de sănătate poate avea certitudinea că beneficiază de orice fel de servicii medicale.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Strategia de dezvoltare 2014-2020 a municipiului Călăraşi, în consultare publică

Din luna decembrie 2014, Primăria Călăraşi a postat pe site-ul propriu Strategia de dezvoltare economică şi socială durabilă a Municipiului...

Închide