joi, aprilie 18, 2024
AcasăCOMUNITATE966 de persoane pot urma, în acest an, gratuit, un curs de...

966 de persoane pot urma, în acest an, gratuit, un curs de formare profesională organizat de AJOFM Călăraşi

- Advertisement -

Pentru anul 2014, AJOFM Călăraşi are prevăzut în  Planul de Formare Profesională derularea a 63 de cursuri de re/calificare la care să fie curprinse 966 de persoane. 43 de cursuri vor fi organizate prin CRFPA Călăraşi, iar alte 20 cursuri prin furnizorii de formare profesională autorizaţi conform legii.

Domeniile de activitate pentru care se vor organiza programele de formare profesională sunt diverse, cursanţii putând să obţină certificate de calificare în următoarele meserii/ocupaţii: agent securitate, brutar, bucătar, patiser, cofetar, măcelar, ospătar, comerciant vânzător mărfuri alimentare şi nealimentare, lucrător în comerţ, dulgher, fierar betonist, electrician constructor, instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze, lucrător finisor pentru construcţii, lucrător instalator pentru construcţii, zidar, sudor, montator pereţi plafoane din ghips carton, lucrător în structuri pentru construcţii, maşinist la maşini pentru terasamente, coafor- frizer- manichiură- pedichiură, cosmetician, masseur, reflexo-terapeut, cameristă, lucrător în cultura plantelor, operator siloz, tractorist, mecanic auto, confecţioner asamblor articole textile, formator, limba engleză, manager de proiect, operator introducere, validare şi prelucrare date, specialist în managementul deşeurilor.

Planul de formare profesională are un caracter flexibil, în funcţie de modificările apărute pe piaţa locală a muncii, putându-se opera modificări în structura pe meserii.

Pe parcursul anului 2013, AJOFM Călăraşi a organizat 60 de programe de formare profesională la care au fost cuprinse 1001 persoane. Un număr de 46 programe de formare profesională au fost finanțate din BAS, iar alte 14 din fonduri europene. La 31 decembrie 2013, numărul celor ocupați ca urmare a participării la un curs de re/calificare a fost de 515 persoane, aflăm de la Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călăraşi.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite