joi, aprilie 18, 2024
AcasăADMINISTRAŢIEITM Călăraşi / Şedinţa trimestrială de analiză

ITM Călăraşi / Şedinţa trimestrială de analiză

- Advertisement -

Rodica Zaharia. Pentru mediatizarea aplicării Legii 318/2006 a sănătăţii şi securităţii în muncă şi a Normelor Metodologice de aplicare a caestei legi, Inspectoratul Teritorial de Muncă al Judeţului Călăraşi a organizat joi, 27 martie 2014, şedinţa trimestrială de analiză cu reprezentanţii serviciilor externe de prevenire şi protecţie, dar şi cu o parte din medicii ce asigură servicii de medicina muncii în judeţul Călăraşi.

În cadrul şedinţei, inspectorii ITM au făcut o analiză cu privire la starea securităţii şi sănătăţii în muncă pe anul 2013 în judeţul Călăraşi, discuţii având loc şi pe marginea eliminării deficienţelor privind raportarea care trebuie făcută la termen şi care uneori nu este respectată în litera legii.

La întălnire au participat reprezentanţii serviciilor externe din judeţ, prezenţi fiind şi doctorii Maria Vlase şi Mihaela Tomescu, medici de medicina muncii, precum şi Aura Giurcă, directorul filialei judeţene a Crucii Roşii România.

Inspectorul şef al ITM, Răzvan Meseşeanu, a precizat în deschidere că ar trebui să existe o mai mare colaborare în ceea ce priveşte relaţia cu medicii de medicina muncii, dr. Maria Vlase aducând şi ea în atenţia celor prezenţi câteva noutăţi legislative. Şi directorul Crucii Roşii Călăraşi, Aura Giurcă, a făcut cunoscută oferta de cursuri de prim ajutor, curs obligatoriu de altfel pentru unele categorii de angajaţi şi societăţi.

Lenuţa Bombiţă, inspector în cadrul ITM Călăraşi a continuat cu o prezentare a dinamicii accidentelor de muncă în perioada 2005-2013, prezentare urmată de o sinteză prezentată de inspectorul-şef adjunct pe parte de sănătate şi securitate în muncă al ITM Călăraşi, Nicolae Dumitru, conform centralizării rapoartelor de activitate semestriale ale serviciilor externe. Din datele centralizate de ITM Călăraşi a reieşit că o parte din servicii au depus peste termenul legal rapoartele, însă a existat o concesie din partea ITM de a nu sancţiona acest lucru, lucru care nu se va mai repeta în prezent.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite