Lucrările la Ambulatoriul din Lehliu-Gară sunt în plină desfășurare

Marți, 29 aprilie, a avut loc Conferința de Lansare a Lucrărilor la Ambulatoriul din Lehliu-Gară. La conferință au fost prezenți prefectul județului, George Iacob, președintele Consiliului Județean, Răducu Filipescu, alături de firma în asociere, care a câștigat licitația lucrărilor de construcție și dotare a Ambulatoriului, SC Delta ACM SRL și SC Medical Finance Projects SRL.

Conform viceprimarului orașului Lehliu-Gară, Ștefania Victorița Moga, de două săptămâni au început lucrările de renovare a Ambulatoriului. Perioada de implementare a proiectului a fost prelungită cu 6 luni, până la data de 14 noiembrie 2014, din cauza clarificărilor ce au fost solicitate de către participanții la licitație. Managerul de proiect, Nicolae Chivu, a precizat că după comunicarea rezultatului procedurii și stabilirea ofertantului câștigător nu a fost depusă nicio contestație. Lucrările de reabilitare, modernizare şi extindere a Ambulatoriului Integrat se execută pe o suprafaţă construită de 1.180 mp. Anual, peste 50.000 de persoane beneficiază de serviciile medicale ale Ambulatoriului: locuitorii oraşului, persoanele din cele 16 localităţi arondate zonei, precum şi urgenţele provenite din accidentele produse pe Autostrada Soarelui.

Valoarea lucrărilor este 10.383.193,60 de lei, din care 6.708.839,11 lei sunt finanţaţi prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 1.025.280,75 lei de la bugetul naţional, iar 158.632,04 lei reprezintă cofinanţarea beneficiarului. Valoarea neeligibilă a proiectului este de 2.490.441,70 lei. Durata de implementare este de 21 luni (15.02.2013 – 15.11.2014)

Primarul orașului Lehliu-Gară, Iulian Iacomi, nu a putut fi prezent la eveniment, deoarece s-a aflat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice unde a avut loc evaluarea proiectelor depuse pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Proiectul „Modernizări străzi în oraşul Lehliu-Gară, judeţul Călăraşi”, în valoare de 4,2 milioane de euro, a fost aprobat, ceea ce va permite asfaltarea celor 9 km de drum rămaşi de executat în oraşul Lehliu-Gară.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
În mini-vacanţa de 1 mai, taxa de pod de la Feteşti-Cernavodă este suspendată în anumite intervale orare

Șoferii care vor tranzita Autostrada A2 pe durata mini-vacanţei de 1 Mai au parte de veşti bune. Taxa de pod...

Închide