Rezultat de excepţie pentru atletismul călărăşean

Atleta Alexandra Mihai, legitimată la Clubul Sportiv Şcolar Călăraşi, componentă a lotului naţional de juniori 2 va participa la Jocurile Olimpice ale Tineretului!

O ultimă repetiţie generală pentru cei mai valoroşi atleţi români, înainte de participarea la trialul pentru Jocurile Olimpice ale Tineretului, a avut loc in 15 mai la Sliven, Bulgaria, unde s-a desfăşurat Campionatul Balcanic al juniorilor 2 (16-17 ani). Peste 450 de sportivi din 14 ţări balcanice au luat startul la această competiţie. Cea mai bună echipă naţională a fost cea a României care a dominat autoritar întrecerile, cucerind în total 32 de medalii (15 de aur, 10 de argint şi 7 de bronz). Printre românii care s-au remarcat la această ediţie a Campionatului Balcanic a fost şi sportiva noastră, Alexandra Mihai, care a cucerit medalia de argint în proba de triplusalt, cu o performanţă de 12.42 m ce o claseaza pe locul 10 la nivel european, în acest moment.

Rezultatul face ca sportiva din Călăraşi se se numere printre cei 42 de atleţi componenţi ai lotului naţional care vor participa în perioada 28 mai – 2 iunie la Trialul Olimpic European ce se va desfăşura la Baku, Azerbadjan, în vederea calificării la faza finală a Jocurilor Olimpice. Acestea vor avea loc în China, la Nanjing, în luna august a acestui an. În proba de triplusalt fete sunt rezervate 9 locuri pentru Europa, ceea ce ne dă speranţe că Alexandra va reuşi să se califice la cea mai importantă competiţie mondială rezervată juniorilor.

„Sunt foarte fericită că am reuşit să confirm baremul făcut în iarnă pentru Trialul Olimpic de la Baku. Această bucurie nu a venit singură: cu săritura de 12,43 am câştigat medalia de argint şi titlul de vicecampioană balcanică. Acum muncesc din greu în cantonamentul de pregatire de la Izvorani şi sper din tot sufletul ca rezultatul de la Baku să fie unul pozitiv şi să reprezint ţara la Jocurile Olimpice de la Nanjing.” Alexandra Mihai este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei din Călăraşi şi este legitimată de 4 ani la Clubul Sportiv Şcolar Călăraşi, unde este pregătită de către prof. Marius Tătaru. — cu Marius Tătaru şi Alexandra Mihai în Sliven, Bulgaria.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Poate la Barajul Vidraru…

CS Caraş-Severin, Universitatea Suceava, CSM Călăraşi şi Argeş Piteşti sunt cele patru formaţii care se vor lupta săptămâna viitoare, în...

Închide