Vasile Iliuță: „Rămân în fruntea PDL, însă viitorul meu politic este complicat”

Imediat după aflarea rezultatelor alegerilor pentru Parlamentul European, deputatul Vasile Iliuță, președintele PDL Călărași, a anunțat, prin intermediul ziarului Actualitatea de Călărași, că dorește să demisioneze din funcția de președinte al organizației județene, nemulțumit fiind de procentul obținut.

Deși și-a depus demisia la București, liderii partidului i-au solicitat să rămână la conducerea  PDL Călărași și să pună umărul la construcția noii formațiuni politice ce va rezulta din fuziunea PNL cu PDL. În cele din urmă, Iliuță a acceptat, deși asta înseamnă să facă pace cu cel pe care îl considera principalul său adversar politic, președintele PNL, Răducu Filipescu, al cărui loc în fruntea Consiliului Județean chiar spera să îl ia într-o bună zi.

„Este un moment destul de dificil pentru mine pentru că mă așteptam la mai mult de la aceste alegeri, dar rămân preşedinte al PD-L Călăraşi pentru că Vasile Blaga m-a rugat să nu părăsesc PDL-ul, chiar dacă eu am intenționat să demisionez. Viitorul meu politic este destul de complicat, la momentul ăsta. Vă daţi seama, iese din calcul preşedinţia Consiliului Judeţean… lângă Filipescu mai poţi să zici ceva? Eu nu mai pot emite pretenţii acum. Sunt într-o alianţă unde mă voi bate să aduc cât mai mulţi oameni valoroşi. Şi preşedintele Filipescu are oameni valoroşi, are o bază umană, poate cea mai mare dintre toate partidele. Cel mai ușor îmi era să nu mă duc lângă Filipescu, cu care am purtat o luptă politică permanentă, dar am o echipă în spate şi ce să fac acum… să mă duc să bat la porţile altor partide care sunt în opoziţie cu Filipescu şi mă rog de ei să mă primească? Trebuie să merg acolo unde partidul mi-a impus, trebuie să fiu disciplinat şi dacă sunt capabil şi am o valoare politică trebuie să mă remarc şi lângă Filipescu, asta înseamnă lupta politică în interiorul alianţei noi.”, a declarat, pentru Obiectiv, Vasile Iliuță.

 

1 Comentariu

  1. un călărășean socat !
    3 iunie 2014 - 18:24

    Mestere- io ca călărășean mai vechi decât matale cu vrun deceniu-jumate mă întreb ceai făcut pentru orașu ăsta,că cu Avicola ai amețito rău,cu librăriile leai pus pă butuci,alceva ?zii matale ceva să știm că noi ca proștii tot mai așteptăm să faceți câteceva și pentru comunitate nu doar pentru voi!sa dus dracu feribotu,sa dus toate !!! nimic nu merge în orașu ăsta dar toți aveți vile ,bolizi,averi dă te ia cu frig !

    Raspunde

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Maria Dragomir: „Condiția noastră pentru a intra într-o majoritate este de a primi posturile de vicepreședinte al CJ și de viceprimar al Călărașiului”

Odată cu intenția privind fuzionarea PNL cu PDL, se discută și despre noile majorități ce se vor forma la nivelul...

Închide