Lehliu Gară a primit bani de la CJ Călăraşi pentru cofinanţarea lucrărilor la Ambulatoriu

Cu toate că Primăria Lehliu-Gară a prevăzut în bugetul pe 2014 fonduri pentru cofinanţarea proiectului „Modernizare ambulatoriu integrat al spitalului orăşenesc Lehliu–Gară”, la momentul actual, datorită puţinelor încasări din taxele şi impozitele locale, nu existau aceşti bani. De aceea, Primăria a solicitat suma în valoare de 462.000 de lei Consiliului Judeţean Călăraşi.

În şedinţa ordinară din 4 iunie, ţinându-se cont de solicitarea primită de la unitatea administrativ – teritorială a oraşul Lehliu-Gară, consilierii judeţeni au aprobat acest proiect de hotărâre prin care s-a propus o majorare a fondului de rezervă bugetară constituit în bugetul local, cu suma de 462.000 lei, ca urmare a disponibilizării creditelor bugetare, din secţiunea de dezvoltare, de la obiectivele de investitii „R.K. Luminator – sediu Consiliul Judeţean Călăraşi, proiectare şi execuţie lucrări” şi  „Extindere UPU – acces ambulanţă, execuţie lucrări, asistenţă tehnică, taxe, avize”.

De altfel, la finalul lunii aprilie, a avut loc şi Conferința de Lansare a Lucrărilor la Ambulatoriul din Lehliu-Gară. Valoarea lucrărilor este 10.383.193,60 de lei, din care 6.708.839,11 lei sunt finanţaţi prin Fondul European de Dezvoltare Regională, 1.025.280,75 lei de la bugetul naţional, iar 158.632,04 lei reprezintă cofinanţarea beneficiarului. Valoarea neeligibilă a proiectului este de 2.490.441,70 lei. Durata de implementare este de 21 luni (15.02.2013 – 15.11.2014).

Lucrările de reabilitare, modernizare şi extindere a Ambulatoriului Integrat se execută pe o suprafaţă construită de 1.180 mp.

Anual, peste 50.000 de persoane beneficiază de serviciile medicale ale Ambulatoriului: locuitorii oraşului, persoanele din cele 16 localităţi arondate zonei, precum şi urgenţele provenite din accidentele produse pe Autostrada Soarelui.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Acţiune preventivă de lansare a Campaniei „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi”

Campania „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi” a fost lansată printr-o acţiune preventivă, desfăşurată astăzi de poliţişti în...

Închide