Conform Ministerului Sănătăţii, Spitalul Lehliu Gară ar avea activitatea suspendată. Autorităţile locale spun că aceasta se desfăşoară normal

Autorităţile din sistemul medical au dat publicităţii rezultatul controalelor privitoare la curăţenia şi calitatea condiţiilor din 347 de spitale publice. În 20% din cazuri s-a constatat o „stare igienico-sanitară necorespunzătoare” şi 32% din spitalele controlate nu au suficiente grupuri sanitare care au şi „un grad de uzură ridicat”.

În raportul emis de Ministerul Sănătăţii se menţionează faptul că activitatea spitalului orăşenesc din Lehliu-Gară a fost suspendată. Ziarul Obiectiv l-a contactat pe viceprimarul oraşului Lehliu-Gară pentru lămuriri, Ştefania Moga precizând că nu a informată conducerea spitalului despre aşa ceva, la ora actuală, activitatea medicală din spitalul Lehliu-Gară desfăşurându-se normal.

„Sub nici o formă nu este vorba de activitatea spitalului Lehliu-Gară. Probabil este vorba de o eroare sau o comunicare greşită către Minister. Singura modificare este în ceea ce priveşte activitatea Ambulatoriului care funcţionează în alt spaţiu, atâta timp cât lucrările de modernizare sunt în plină desfăşurare. Repet, totul funcţionează normal. O să încercăm să luăm şi noi legătura cu DSP să vedem de unde provine această informaţie greşită”, a menţionat pentru Obiectiv, Ştefania Moga, viceprimar al oraşului Lehliu Gară.

Totalul amenzilor date de Ministerul Sănătăţii este de 24.480 Euro. Conform propriului calendar, Ministerul Sănătăţii trebuia să publice aceste rezultate din aprilie 2014.
O cincime din spitalele publice controlate nu au staţii de dezinfecţie locală, apa reziduală neputând fi evacuată conform normelor de igienă. Saloanele din 37,3% din spitalele judeţene controlate sunt subdimensionate şi supraaglomerate.

Alte deficienţe constatate în spitalele judeţene sunt: nu se respectă numărul grupurilor sanitare la numărul de paturi, aceasta având  şi un grad de uzură ridicat,  în 34,3% din totalul de unități controlate şi nu se respectă structura funcţională şi circuitele funcţionale pentru blocul alimentar în 9,8% din totalul de unități controlate.

În alte spitale decât cele judeţene s-au mai constatat următoarele deficienţe: nu se asigură suprafaţa minima pe pat, saloanele fiind subdimensionate și supraaglomerate în 32,8% din totalul de unități controlate, ca urmare a efectuării lucrărilor de reabilitare, modernizare precum și prin suspendarea numărului de paturi prevăzut în ordinul de structură a unităților sanitare, nu se respectă structura funcţională şi circuitele funcţionale pentru blocul alimentar, în 15,4% din totalul de unități controlate şi nu se asigură apă caldă curentă în mod continuu, în 2,7% din totalul de unități controlate.

Au fost acordate amenzi în valoare de 1700 lei pentru fumat în interiorul spitalelor, scrie hotnews.ro.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Fustele scurte ar putea fi interzise din Parlamentul României

Fustele scurte ar putea să fie interzise din Parlamentul României. Vestimentaţia doamnelor din Parlament pare să fie creat un val...

Închide