vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSPORTNoutăţile Călăraşiului

Noutăţile Călăraşiului

- Advertisement -

Sorin Anghel. CSM Călăraşi are programată luni reunirea lotului în vederea pregătirii sezonului competiţional 2014-2015. În aceeaşi zi, cu ocazia Adunării Generale a Federaţiei Romane de Fotbal, va fi făcut public şi ţintarul meciurilor din Liga Naţională, competiţie în care gruparea călărăşeană va debuta la 30 august.

Echipa de pe Borcea va fi antrenată tot de către Sabin Dacău şi va transfera în această vară cinci jucători din Ucraina şi doi din Republica Moldova. Conducerea clubului călărăşean se laudă cu faptul că toţi handbaliştii care vor fi aduşi sunt oameni de echipă naţională, iar obiectivul fixat de către primarul Daniel Drăgulin este perfect realizabil. După barajul de la Sebeş, edilul a afirmat că îşi doreşte ca CSM Călăraşi să termine pe unul din primele şase locuri în Liga Naţională. Pe lângă cei şapte „sovietici”, călărăşenii s-au înţeles şi cu Silvian Amihăesei, jucător venit de la CSM Oradea şi care evoluează pe postul de conducător de joc. Ciudată alegere din moment ce Sabin Dacău îi mai are în lot pe Ionuţ Săulescu, căruia i s-a propus fără succes rezilierea contractului, şi Yan Vyzhbovsky.

Despre cei şapte „sovietici” care vor ajunge la Călăraşi nu este momentul să spunem prea multe. Moldovenii Bulov şi Zacaciurin vin de la echipa a doua a Ştiinţei Bacău. Dacă erau chiar buni, sigur jucau pentru prima echipă. Sigur, astea sunt răutăcisme, dar arată, în acelaşi timp, că Sabin Dacău şi Ioan Bota au adus jucători de mâna a doua. Despre ucraineni este imposibil să ne pronunţăm, mai ales că ei au fost transferaţi după ce au fost urmăriţi pe DVD-uri. Să-mi fie cu iertare, dar metodele astea nu se mai folosesc de multă vreme. În toată această poveste există şi o parte bună. Handbaliştii din spaţiul ex-sovietic sunt mai ieftin decât românii şi sunt foarte căutaţi în ţări precum Polonia sau Slovacia.

În vara acestui an, cinci jucători au părăsit pe CSM Călăraşi din cauza faptului că nu le-au mai fost propuse noi angajamente. Este vorba despre Eremia Pârâianu, care va semna cu Steaua Bucureşti, Adrian Tucanu, Bogdan Manole, Cristian Șavlovschi şi Tiberiu Popovici. Singurul care a fost păstrat este Ghiţă Mateaş, extrema dreaptă care ar putea ajunge titular în cazul în care Răzvan Gavriloaia va da curs ofertelor pe care le are. Lotul de jucători va fi completat cu Coveianu şi Voinea, singurii călărăşeni care se mai afla acum la dispoziţia lui Sabin Dacău, şi din el mai mai fac parte Iulian Andrei, Alin Șania, Eugen Frățilă, Adrian Mitrea şi Ionuţ Săulescu.

Situaţia nu este tocmai roz, dar rezolvarea este una foarte simplă. Conducerea clubului trebuie să plătească cele două salarii rămase restante din Divizia A, altfel antrenorul Sabin Dacău nu va putea să pregătească sezonul competiţional în linişte. Nu se ştie de unde se vor achita datoriile, dar performanţa trebuie răsplătită.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite