O săptămână până la debutul în Ligă

Sorin Anghel. Handbalul s-a despărţit de Clubul Sportiv Municipal. Cinste celor care au făcut tot ce au ştiut mai bine pentru că echipa să ajungă în Liga Naţională, glorie celor ce vor lupta pentru Călăraşi pe prima scenă a handbalului masculin din ţara noastră.

Handbal Club Dunărea 2014 este gruparea care va activa începând de la sfârşitul acestei luni în Ligă. Primul joc, programat pe teren propriu, se va disputa împotriva celor de la HCM Constanţa. Formaţia de pe Litoral domină de câţiva ani handbalul românesc. Numai în sezonul trecut au câştigat titlul naţional, Cupa României şi au jucat în F4-ul Cupei EHF. În acest moment, echipa de la malul Mării Negre se confruntă cu mari probleme financiare şi sunt şanse mari ca la ora meciului de la Sala Polivalentă călărăşenii să fie favoriţi la câştigarea celor trei puncte. Jucători pentru Popescu, portarul echipei naţionale, sau Toma ar putea ajunge la Dinamo Bucureşti, formaţia din Capitală putându-se înscrie cu şanse mari la câştigarea titlului după aceste transferuri. De asemenea, încă 5-6 jucători români ar urma să părăsească pe HCM Constanţa până la finalul acestei săptămâni, iar străinii veniţi vara asta se vor întoarce acasă.

La Călăraşi, cea mai importantă mutare din această vară este trecerea de la CSM la HC Dunărea 2014. Antrenorul a rămas acelaşi, dar nu se ştie însă până când va rămâne în funcţie. Sabin Dacău nu mai are o relaţie proastă doar cu jucătorii, ci şi cu Ioan Bota, care acum ocupă funcţia de director executiv, după ce în Divizia A a fost „secund”. Cei doi s-au certat în timpul turneului amical de la Suceava, atunci când Bota i-a reproşat lui Dacău faptul că nu schimbă mai repede jucătorii care nu dau randament.

În acest week-end călărăşenii vor merge la Bacău pentru o competiţie amicală la care va mai participa Ştiinţa Bacău, Dinamo Bucureşti şi HC Vaslui. Rezultatele Dunării din meciurile de pregătire nu sunt nici slabe, dar nici nu ne-au dat pe spate. În nouă jocuri, elevii lui Sabin Dacău s-au impus de 3 ori. Victimele s-au nimit Steaua Bucureşti, Olimpus Chişinău şi Minaur Baia Mare.

Achiziţiile făcute în această vară nu mulţumesc pe toată lumea, dar câteva plusuri există. Oricum, Călăraşiul încă nu a adus un pivot de valoarea lui Eremia Pârâianu, care a plecat la Steaua după ce nu i s-a mai prelungit contractual, sau un inter dreapta ca Adrian Tucanu, jucător cu foarte mare experienţă şi pe care este posibil să-l vedem săptămâna viitoare în tricoul celor de la HCM Constanţa.

HC Dunărea i-a transferat până acum pe Vadim Brajnik, Oleg Kumogorodsky, Pavlo Gyrkovsky, Florin Nicolae, Anatolin Bolev, Bogdan Soldănescu, Roman Zacaciurin şi Silvian Amihăesi. Nu toţi au impresionat până acum, dar au timp să o facă în campionat. Yauhen Nestsireanka, un inter stânga din Belarus, pare departe de pretenţiile Ligii Naţionale şi este posibil ca el să nu mai fie la echipă atunci când va începe Liga Naţională.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
FC Dunărea şi Modelu vor juca vinerea

Fotbalul călărăşean va avea în sezonul 2014-2015 două reprezentante în Liga a 3-a. FC Dunărea 2005 Călăraşi şi Înainte Modelu...

Închide