04-07 septembrie 2014 – Procesiune cu sfintele moaşte ale Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş

În perioada 04 – 07 septembrie 2014, cu arhiereasca binecuvântare a Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Călărași în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași, organizează o serie de manifestări cu ocazia împlinirii a 90 de ani de când Sfintele Moaște ale Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș poposeau în Municipiul Călărași, precum și împlinirea a 20 de ani de Slujire Arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

Calendarul evenimentelor se va desfăşura după următorul program:

Joi, 04 septembrie 2014:

La ora 17:00 va avea loc primirea Raclei cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mucenițe Filofteia la Monumentul Eroilor (zona Orizont), apoi delegația Arhierească împreună cu soborul de preoţi şi credincioşii vor pleca într-o procesiune pe ruta strada București până la Biserica ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna, unde Sfintele Moaște vor fi depuse într-un baldachin în curtea sfântului lăcaş, spre închinare tuturor credincioşilor.

Vineri, 05 septembrie 2014:

La ora 07:00 – Acatistul Sfintei Mucenițe Filofteia și Sfânta Liturghie, iar seara slujba Vecerniei și Priveghere.

Sâmbătă, 06 spetembrie 2014:

La ora 07:00 – Acatistul Sfintei Mucenițe Filofteia și Sfânta Liturghie, iar seara slujba Vecerniei și Priveghere.

Duminică, 07 septembrie 2014:

Începând cu ora 9:00 va fi săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească de către Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului și Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, alături de un ales sobor de preoți și diaconi. Împreună rugători vor fi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, judeţene şi credincioşi.

Sfintele Moaște ale Sfintei Mucenițe Filofteia vor rămâne spre închinare până duminică, 07 septembrie 2014, ora 13:00, când delegația Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului avându-l în frunte pe Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului va pleca din Municipiul Călărași.

 

Etichete:

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
A vrut să depăşească şi a lovit 2 maşini, în dreptul Martifer

În ziua de 24 august a.c., C. Niculai, de 41 ani, din municipiul Călăraşi, care conducea un autotractor, pe strada...

Închide