Călăraşi / Începe trimiterea celor 70.000 de carduri de sănătate

Asiguraţii din sistemul sanitar românesc urmează să îşi primească cardurile de sănătate începând cu 18 septembrie.

Acordul-cadru pentru distribuirea cardurilor de sănătate la nivel naţional a fost semnat între Compania Naţională Poşta Romană şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Documentul prevede că, începând din 18 septembrie, va începe distribuirea către asiguraţi a cardurilor naţionale de sănătate.

Procesul de distribuire a cardurilor de sănătate demarează în 18 septembrie, iar volumul total ce urmează a fi livrat, la nivel naţional, pe durata celor patru ani, este estimat la aproximativ 13,6 milioane de carduri.

Poşta Română va livra cardul de sănătate destinatarului în maximum 20 de zile calendaristice, începând cu ziua lucrătoare următoare celei în care trimiterile au intrat în reţeaua poştală.

Conform informaţiilor furnizate Marian Dinulescu, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Călăraşi, la nivelul judeţului nostru vor fi distribuite aproximativ 70.000 de carduri de sănătate.

Deşi nu este folosit, cardul este obligatoriu din 1 ianuarie 2013.

Potrivit Hotărârii de Guvern nr. 900/2012, cardul naţional de sănătate este obligatoriu încă din 1 ianuarie 2013, înlocuind adeverinţa de asigurat. Cu toate acestea, nu toţi asiguraţii au intrat în posesia cardului, motiv pentru care cardul NU este folosit momentan.

CNAS  spune că documente vor putea fi folosite de către asiguraţi şi vor deveni obligatorii doar după ce se finalizează distribuirea acestora şi după ce vor fi achiziţionate cititoarele de carduri de către furnizorii de servicii medicale.

Prin urmare, până la primirea cardului electronic, dovada calităţii de asigurat se face, ca şi până acum, cu adeverinţa eliberată de angajator, pentru persoanele angajate, adeverinţa de asigurat eliberată prin grija casei de asigurări la care este înscris asiguratul sau documentul rezultat prin accesarea de către furnizorii aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Sfânta Maria Mică/Iată ce nu trebuie să faci astăzi

Pe 8 septembrie se sărbătoreşte în fiecare an Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Maria Mică. Această zi, ca orice altă...

Închide