2542 de persoane s-au încadrat în muncă cu sprijinul AJOFM Călăraşi, în primele nouă luni ale acestui an

Ca urmare a implementării măsurilor active de stimulare a ocupării, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2014, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă a judeţului  Călăraşi a încadrat în muncă 2542 persoane.

Prin măsura activă formare profesională, 523 de persoane au reuşit să ocupe un loc de muncă în primele nouă luni ale acestui an, în urma absolvirii unui curs de calificare/recalificare/specializare.

Prin subvenţiile acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în scopul integrării în muncă a persoanelor considerate dezavantajate pe piaţa muncii, în cele nouă luni ale anului 2014 s-au încadrat în muncă 140 de persoane dintre care: 102 şomeri cu vârsta peste 45 ani, 4 şomeri părinţi susţinători unici ai familiilor monoparentale, 3 şomeri care mai au 5 ani până la pensie, 27 absolvenţi de învăţământ, precum şi 4 persoane cu vârsta până în 25 ani, cu risc de marginalizare socială.

Datorită faptului că şi-au găsit un loc de muncă  înainte de a expira perioada de şomaj, 168 de şomeri au beneficiat de alocaţii pentru angajare. Alte 25 de persoane au beneficiat de prime de mobilitate ca urmare a încadrării într-o localitate la peste 50 km faţă de localitatea de domiciliu.

În urma serviciilor de informare şi consiliere profesională, 898 persoane şi-au găsit un loc de muncă, iar 788 persoane s-au încadrat în muncă în urma acordării serviciilor de mediere a muncii.

„Măsurile active pentru stimularea ocupării forţei de muncă se adresează atât persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, cât şi angajatorilor. Implementarea acestora are în vedere, pe de o parte, prevenirea şomajului şi creşterea şanselor de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, iar pe de altă parte stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a şomerilor şi crearea de noi locuri de muncă” a precizat directorul executiv al AJOFM Călăraşi, Nicolae Chirana.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Călăraşi / Târgul de adopție a câinilor fără stăpân

Primăria municipiului Călărași, prin Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor fără Stăpân, invită iubitorii de animale sâmbătă, 11 octombrie 2014, începând...

Închide