Școala nr. 1 din Mânăstirea va fi modernizată cu fonduri Regio

Marți, 14 octombrie, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a semnat contractul de finanţare pentru reabilitarea Școlii nr. 1 din comuna Mânăstirea, județul Călărași, în cadrul Regio – Programul Operaţional Regional 2007 – 2013.

Beneficiarul contractului este parteneriatul între UAT comuna Mânăstirea și Școala Mânăstirea, care obţine fonduri nerambursabile europene Regio – Axa prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea infrastructurii educaţionale preuniversitare, universitare şi a infrastructurii pentru formare profesională continuă” – sesiunea a II-a de depunere de proiecte, deschisă în perioada martie – iunie a.c..

Proiectul „Reabilitare și modernizare clădire Școala nr. 1, comuna Mânăstirea, județul Călărași” are o valoare totală de 690.161,87 lei, din care valoarea eligibilă este de 623.844,87 lei (fonduri FEDR – 530.268,14 lei; fonduri de la bugetul naţional – 81.099,83 lei; cofinanţarea eligibilă a beneficiarului – 12.476,90 lei). Contractul de finanţare vizează îmbunătățirea stării infrastructurii din unitatea de învățământ obligatoriu din comuna Mănăstirea, prin ridicarea gradului de confort al elevilor, în vederea asigurării unui proces educațional la standarde europene și creșterii calității actului educațional. Într-un interval de 12 luni, cu ajutorul fondurilor nerambursabile Regio, se va realiza anveloparea termică a clădirii Școlii nr. 1 din comuna Mânăstirea, înlocuirea acoperișului tip șarpantă și realizarea rigolelor perimetrale.

Prin implementarea acestui proiect se vor asigura condiţii adecvate de acces la educaţie şi de calificare profesională pentru cei peste 380 de elevi.

Până în prezent, la nivelul judeţului Călăraşi au fost depuse în total 24 de proiecte pentru reabilitarea infrastructurii educaţionale cu sprijin financiar acordat prin programul Regio, în cadrul celor două apeluri, dintre acestea primind finanţare șapte contracte, ce au o valoare totală de peste 17 milioane de lei, din care suma solicitată reprezintă peste 11,4 milioane de lei.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
15 octombrie 2014/Horoscop

Berbec: Puteţi să începeţi o activitate nouă, mai ales pe plan social. Sunteţi entuziast şi vă puteţi baza pe sprijinul prietenilor...

Închide