vineri, aprilie 26, 2024
AcasăSPORTDăruire, determinare, Dunărea

Dăruire, determinare, Dunărea

- Advertisement -

Sorin Anghel. S-a scurs jumătate de tur de campionat în Seria C2 şi Dunărea Călăraşi se află pe prima poziţie în clasament. Nu singură, ci la egalitate perfectă cu Juventus Colentina.

Egalitate perfectă a fost şi sâmbăta trecută, atunci când cele două formaţii s-au aflat faţă în faţă într-un derby în care s-a jucat cu multă ambiţie din partea ambelor părţi. Pentru călărăşeni, remiza din Capitală, scor 0-0, reprezintă un mare pas înainte. Ar fi fost ideală o victorie, dar trebuie să ţinem cont că gruparea „galben-albastră” a terminat jocul cu doi oameni mai puţin pe teren. Daniel Gheorghe şi Victor Petre au fost eliminaţi.

Chiar dacă au fost în superioritate numerică, bucureştenii nu au fost în stare să spargă lacătul din defensivă Dunării. O jumătate de ocazie a avut Juventus timp de 90 de minute, dar caraghiosul meciului a fost Victor Petre, cel căruia de acum înainte îi putem spune – bine scrie şi www.afcdunarea-calarasi.ro – Vlădoiu! A luat cartonaş galben pe banca de rezervă – deştept de „bubuie” – şi a făcut un fault de cartonaş galben imediat ce a fost introdus pe teren pe finalul jocului. Eliminare absolut corectă şi absenţă în jocul de astăzi, cu Metaloglobus Bucureşti.

„O mare echipă a primit atestatul pentru performanţă într-un meci în care a luat un punct şi Juventus a pierdut două, în balanţa jocului contând foarte mult şi rezultatul într-o eventuală departajare a jocurilor directe”, este concluzia perfectă trasă după jocul de săptămâna trecută de către site-ul clubului condus de către Costică Ştefan.

Ce va urma de acum înainte pentru Dunărea Călăraşi? Multă presiune! Nu din partea publicului, ci din partea adversarilor. Formaţia pregătită de către Ion Răuţă va fi tratată cu maximum de exigenţă de către toată lumea. Meciul de astăzi, cu Metaloglobus, este foarte greu. Nu există altă soluţie decât victoria. Deocamdată încă se mai joacă cu tribunele goale, dar dacă echipa va continua să se păstreze în lupta pentru promovarea în Liga a 2-a vom ajunge să trăim şi vremuri în care pe stadion se vor afla şi o mie de suflete. Trebuie doar răbdare.

În lupta pentru supremaţie nu se află doar Juventus Colentina, ci şi Viitorul Axintele, Delta Tulcea şi Metaloglobus Bucureşti. Sunt patru echipe puternice. Cu două dintre ele, Dunărea a jucat deja. Nu a reuşit să învingă nici pe Juventus şi nici pe Tulcea. Nu e tocmai bine, însă Ioan Andone, într-un sezon la capătul căruia a ieşit campion cu Dinamo, spunea că titlurile se obţin câştigând meciurile cu echipele mici.

Înainte Modelu a câştigat cu 4-1 meciul cu Oţelul II Galaţi. Pentru formaţia antrenată de către Valeriu Petrescu au punctat Dumitrescu, Huzuneanu, Tănase şi Giugiumică. Astăzi, modelenii ar putea să dea o mână de ajutor Dunării dacă reuşesc să încurce pe teren propriu pe Delta Tulcea.

- Advertisement -
Marius Dulce Primar Calarasi
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite