Cum arată ultima rectificare bugetară a Primăriei Călărași pe anul 2014

Aparatul de specialitate al Primăriei Călărași a pregătit pentru ședința ordinară a Consiliului Local Călărași, convocată miercuri, 29 octombrie, ultima rectificare bugetară a acestui an. Potrivit proiectului de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor locali, se propune rectificarea la următoarele capitole bugetare:

La capitolul 51.02, proiectul câștigat și care urmează a fi finanțat din fonduri europene ’’Lucrări de reabilitare, modernizare și dezvoltare a infrastructurii educaționale preuniversitare-Liceul Tehnologic Dan Mateescu’’ , se transferă  pe capitolul 65.02 Învățământ, cu aceeași suma,respectiv 417 mii lei.

La capitolul 54.02 se asigură procurarea unor calculatoare la SP Evidența persoanelor prin redistribuire de fonduri de la bunuri sș servicii.

Ținând cont de cererile unor instituții de învățământ, la capitolul 65.02 se suplimentează bugetele acestora îin vederea asigurării pe lunile de iarnă a cheltuielilor cu energia electrică și termică, precum și efectuarea unor reparații. La același capitol, prin redistribuire, de la bunuri și servicii, se va instala  la Colegiul Sandu Aldea un sistem de supraveghere video în sumă de 50 mii lei.

Se suplimentează la Colegiul Economic,pentru implementarea proiectului european POS-DRU,intitulat ”Competențe europene pentru piața României(CEPRO) prin Centrul de Inițiere în Antreprenoriat a Tinerilor” suma de 162 mii lei.

La capitolul 67 Sport, pentru asigurarea desfășurării competitiilor sportive și pentru plata taxelor în vederea primirii dosarului de licențiere în vederea accesării în Liga a 2-a,se propune suplimentarea cu 100 mii lei a bugetului alocat AFC Dunărea 2005 Călărași. În cadrul aceluiași capitol se propune sumă de 150 mii lei pentru Asociația de Handbal Club Călărași și 20 mii lei pentru Clubul Sportiv Municipal.

Pentru obiectivul Lucrări C+M Parc Sala Polivalentă,din cadrul capitolului 67, se propune suplimentarea cu sumă de 433 mii lei, sumă provenită din excedentul abugetar al anului 2013, pentru achitarea lucrărilor efectuate la această investiție.

Pentru continuarea anumitor lăcașuri de cult,pentru înființarea unor centre sociale,se propune suplimentarea  sumelor alocate cu această destinație până în prezent, cu 188 mii lei.

În vederea asigurării plăților către persoanele cu handicap grav și însoțitorii acestora, în cadrul capitolului 68.02,se suplimentează din bugetul local suma de 170 mii lei. Prin redistribuire între bunuri și servicii și cheltuieli de capital,se asigură Creșei săptămânale suma de 85 mii lei pentru lucrări de investiții.

La capitolul 70.02, la propunerea arhitectului municipiului, se redenumește planul de mobilitate urbană, devenind proiecte de locuințe unifamiliale refolosibile, suma rămânând aceeași, de 20 mii lei. Tot în cadrul capitolului 70.02, la propunerea Direcției programe, se introduc trei poziții bugetare noi, care vor deveni multianuale, legate de reabilitarea termică a blocurilor K17,L1,M1,L51 și N34 din municipiul Călărași.

Direcția tehnică propune două reparații privind canalizările, reparatii cămine de apa și canalizare  40 mii lei, precum și racord rețea apă stradă Prel.Dobrogei 13.7 mii lei.

În cadrul capitolului 74.02, pentru protecția mediului, se suplimentează cu suma de 200 mii lei salubrizarea în municipiu și cu 70 mii lei suma destinată împrejmuirii platformelor de gunoi .La același capitol, la propunerea Direcției tehnice, suma de 40 mii lei are destinația ridicării geigerelor la cotă străzilor, iar suma de 11 mii lei se  suplimentează pentru racorduri canalizare str.George Coșbuc.

Pentru S.P.Câini fără stăpân, se solicită procurarea unei autoutilitare necesară activității zilnice a serviciului, în sumă de până la 120 mii lei, iar cu suma de 80 mii lei se va asigura acoperirea cheltuielilor compartimentului adăpost și compartimentului veterinar.

La  capitolul 84.02  Transporturi-străzi,  se propune suplimentarea  cu suma de 336 mii lei a bugetului alocat pentru  bunuri și servicii Serviciului Public Pavaje-Spații verzi.

Tot la capitolul 84.02 se propune alocarea de sume pentru reparații trotuare și străzi, în valoare totală de 158 mii lei. În cadrul cheltuielilor de capital, pentru realizarea D.A.L.I. ”Modernizari  străzi Grivița, Cornișei, Progresul și bdul Cuza Vodă”, se propune alocarea sumei de 160 mii lei.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Consilierii locali se reunesc miercuri, 29 octombrie, în şedinţă ordinară/Vezi ce proiecte sunt pe ordinea de zi

Consiliul Local al municipiului Călăraşi este convocat în şedinţa ordinară, miercuri, 29.10.2014, ora 16.00 în sala de şedinţe a Consiliului...

Închide