sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăSPORTHandbal / Călăraşiul pe locul I, peste Baia Mare

Handbal / Călăraşiul pe locul I, peste Baia Mare

- Advertisement -

Ziua de 5 noiembrie 2014 va rămâne mereu în inimile călărăşenilor. La această dată Dunărea Călăraşi a ajuns pe primul loc în Liga Naţională de handbal masculin. Elevii lui Aihan Omer au obţinut a şasea victorie în actuala ediţie de campionat şi se află la egalitate de puncte cu Minaur Baia Mare. Numai că elevii lui Aihan Omer au un golaveraj mai bun cu un gol şi astfel stau acum cocoţaţi pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Ce se întâmplă la Călăraşi în acest moment este absolut incredibil. Este foarte clar că echipa a ajuns pe primul loc datorită antrenorului Aihan Omer. Jucătorii vechi şi cei aduşi în această vară formează un mecanism perfect. Dar nu despre asta trebuie discutat acum, mai ales că tehnicianul Dunării se teme că elevii săi să nu clacheze la jocul de mâine, cu HC Vaslui. Va fi un meci al orgoliilor, iar călărăşenii vor să se răzbune pe moldoveni după ce aceştia din urmă au promovat direct în Liga Naţională la finalul sezonului trecut, în vreme ce gruparea de pe Borcea a trebuit să meargă la baraj. Suporterii promit să umple sala şi să cânte Cine e pe primul? „Cine e pe primul loc? Dunărea! Dunărea!”.

Până în 2012, sportul călărăşean se zbătea în mediocritate. La echipa de fotbal era o adevărată catastrofă. Stadionul era în paragină, jucătorii erau cu salariile neplătite, iar Dunărea se chinuia pentru evitarea retrogradării în Liga Tractoriştilor. Acum situaţia este cu totul alta. Gruparea „galben-albastră” este pe primul loc în Seria C2 şi are şanse destul de mari să promoveze în cel de-al doilea eşalon al fotbalului românesc după o pauză de 20 de ani. Asta înseamnă că autorităţile locale chiar au făcut ceva pentru Dunărea Călăraşi. Acelaşi progres se observă şi la handbal. Vechea putere a preferat să arunce cu bani în Dinamo Bucureşti în loc să crească un brand local. Lucrurile s-au schimbat după 2012, astfel că acum călărăşenii se mândresc cu locul întâi în Liga Naţională.

Entuziasmul este mare după victoria de la Turda, însă trebuie să recunoaştem că adversarul a fost unul modest. Portarul Iulian Andrei a avut 20 de intervenţii salvatoare, însă în faţa sa au fost destui jucători care s-au arătat obosiţi. Alin Şania, Ionuţ Săulescu, Răzvan Gavriloaia sau Florin Nicolae nu au fost în cea mai bună zi contra celor de la Potaissa. În schimb, lotul „sovietic” a zbârnâit şi a făcut ca diferenţa la finalul jocului să fie de nouă puncte. Niciodată Dunărea nu a mai câştigat atât de categoric un meci în Liga Naţională.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite