Ştefania Moga: „Apa, canalizarea, gazul şi asfaltarea străzilor sunt priorităţile Primăriei Lehliu Gară”

Mircea Brânduşă. Când vine vorba despre administraţie, d-na Ştefania Moga, membră cu vechi ştate în PSD, care ocupă funcţia de viceprimar al oraşului Lehliu, uită de aparatenenţa politică. Politica e politică şi administraţia e administraţie. În rândurile de mai jos a trecut în revistă cele mai importante realizări din acest mandat al echipei Iulian Iacomi-Ştefania Moga.

Rep: Care este cartea dvs de vizită d-na Ştefania Moga?

Ş.M.: Sunt inginer diplomat, la bază având ca profesie contabilitatea. Sunt membră PSD din anul 1998. În anul 2000 am fost ales consilier local. La propunerea organizaţiei locale PSD am fost nominalizată pentru funcţia de viceprimar şi validată în şedinţa Consiliului Local din decembrie 2012 în unanimitate. Până atunci am deţinut funcţia de administrator la fabrica de confecţii „Sport Wear” cu capital străin.

Rep: Cum decurg relaţiile cu primarul şi colegii din primărie?

Ş.M.: Colaborarea mea cu primarul Iulian Iacomi, cu aparatul de specialitate, cu funcţionarii şi consilierii locali, pot spune că este una foarte bună, constructivă şi fără stări conflictuale. Împreună facem tot ce este posibil ca localitatea noastră să devină cât mai atractivă în plan judeţean şi naţional iar cetăţenii să trăiască în condiţii cât mai moderne. Atmosfera relaxată din cadrul serviciilor primăriei şi încurajarea liberă a exprimării tuturor ideilor, s-au soldat de multe ori cu rezultate remarcabile.

Rep: Care sunt principalele realizări ale primăriei Lehliu din acest an 2014 la care viceprimarul Ştefania Moga şi-a adus aportul într-un fel sau altul?

Ş.M.: Recepţia staţiei de tratare a apei potabile a fost unul dintre proiectele importante finalizate de primăria Lehliu; Finalizarea staţiei de epurare şi clorinare; Asfaltarea străzilor de interes local – Agricultori, Vânători, Izvor; Lucrări de reparaţii prin pietruire a străzilor mărginaşe; Lucrări de mentenanţă a instituţiilor de învăţământ – Liceul Alexandru Odobescu, 2 Şcoli clase I-VIII şi 3 Grădiniţe din Lehliu, Răzvani şi Buzoieni.

Rep: Există vreun proiect în curs de execuţie în această perioadă?

Ş.M.: Ambulatoriul spitalului orăşenesc aflat la 90% din stadiul de execuţie. Acest proiect urma să aibă recepţia la data de 15 noiembrie, însă termenul s-a prelungit până în aprilie 2015 datorită execuţiei în regie proprie a reţelei de alimentare cu energie electrică, precum şi a sistemului de prevenirea incendiilor.

Rep: Până la finele acestui an, ce programe ar mai putea fi accesate de primărie?

Ş.M.: Există un program privind atragerea fondurilor europene ce vor fi direcţionate către ambulatoriul spitalului orăşenesc. De asemenea, un program care are ca obiectiv asfaltarea a 12 km de străzi pentru care aşteptăm ofertele în vederea deschiderii licitaţiei de execuţie. Ca în fiecare sfârşit de an, primăria Lehliu organizează revelion deschis pentru toţi cetăţenii oraşului.

Rep: În ultimul timp, administraţia Lehliu a reuşit să atragă investitori care să dezvolte afaceri şi implicit să creeze locuri de muncă?

Ş.M.: În ultimii 2 ani în Lehliu au apărut câteva societăţi care prin investiţiile lor au creat foarte multe locuri de muncă pentru locuitori şi cetăţenii din zonele limitrofe oraşului cum ar fi: fabrica de uleiuri „Prio”; fabrica de prelucrare mase plastice „Plexirom”; cele două fabrici de confecţii şi, nu în ultimul rând, asociaţiile agricole. Pentru cei interesaţi, primăria Lehliu oferă terenuri spre concesionare în zona satului Răzvani, acolo existând facilităţi la toate utilităţile necesare, inclusiv accesul la Autostrada Soarelui.

Rep: Care sunt priorităţile administraţiei Lehliu pentru anii următori?

Ş.M.: Pentru perioada de finanţare 2014-2016 se doreşte implementarea următoarelor obiective care cu siguranţă vor îmbunătăţi viaţa cetăţenilor: Proiect modernizare sat Răzvani prin extindere reţea gaze – aflat în SF; Proiect reabilitare şi modernizare reţea apă oraş; Proiect extindere reţea apă şi alimentare cu energie electrică în cartierul de locuinţe noi; Proiect extindere şi modernizare parc central; Proiect asfaltarea tuturor drumurilor locale – 9 km.

Rep: În urma insuccesului de la scrutinul II, este pregătit PSD pentru opoziţie?

Ş.M.: PSD este gata oricând să-şi asume condiţia de partid de opoziţie. Deocamdată suntem la guvernare, suntem consecvenţi în privinţa alianţei PSD-UNPR-PC care funcţionează bine. Însă, trebuie să fim foarte atenţi la anumite aspecte ce vin din partea actualei alianţe de opoziţie – ACL.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Comuna Jegălia va avea în 2015 un parc tematic unic în zonă

Rodica Zaharia. COMUNA JEGĂLIA implementează, începând cu data de 7 august 2014, pe o perioadă de 13 luni, în parteneriat...

Închide