Cartonaş roşu pentru management defectuos la spitalul din Călăraşi / Consiliul Judeţean renunţă la Tetraedru

Rodica Zaharia. La jumătatea anului 2012, consilierii locali votau un proiect de hotărâre prin care se externaliza managementul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi.

Firma câştigătoare, Tetraedru, văzându-se pe cai mari a crezut că va muta norii la Călăraşi.

Şi a încercat asta până în prezent, nu cu unul, ci cu trei manageri , Dan Romulus Şerban, Mihai Nistor şi Elena Dinu, conducători care, pe rând, au încercat să “trateze” situaţia în bine, dar cu proaste rezultate, lucru sesizat în repetate rânduri chiar de ziarul nostru.

În cursul acestei săptămâni, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Răducu Filipescu, a precizat că se fac demersuri pentru rezilierea contractului cu firma care manageriază spitalul.

“Tetraedru Pleacă acasă, cu tot cu manager. Le-am şi comunicat că nu au îndeplinit criteriile şi deocamdată noi, Consiliul Judeţean, lucrăm la rapoarte. De când au venit ei nu s-a schimbat nimic. Hai cu unul, doi, trei manageri şi nu a mers. O să vedem dacă aducem altă firmă sau numic noi, direct, o persoană. Ei au avut un contract de management pe care nu l-au respectat. Mie îmi pare rău că am făcut o mare greşeală. Din punctul meu de vedere, cel mai bun manager a fost primul, Şerban. Aşa nebun cum era el se certa cu toţi, dar a făcut treabă. Dacă aş putea să îl aduc la conducere ar fi foarte bine, dar doar pe el ca persoană. Trebuie să facem în aşa fel încât spitalul să funcţioneze şi să nu se închidă”, a precizat Filipescu.

Pentru început, Consiliul Judeţean Călăraşi îşi doreşte să rentabilizeze spitalul şi să îl pună pe picoare.

Filipescu a mai adăugat că momentan, interimar la conducere va fi numită Bianca Lucreţia Vidaeff care a mai activat în fruntea unităţii spitaliceşti la jumătatea anului 2012.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Dinulescu şi Craiu, noii vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Călăraşi

Rodica Zaharia. Joi, 27 noiembrie 2014, pe lista proiectelor de hotărâre s-au aflat şi cele privind schimbarea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean...

Închide