Va accepta Lidl să vină lângă Kaufland, la Călărași?

Aceasta este întrebarea care se pune în ultima perioadă, conform unor declarații ale președintelui Consiliului Județean Călărași, Răducu Filipescu, un client fidel declarat al retailerului nemțesc Lidl.

Filipescu spune că în campania electorală, cu ocazia căreia a vizitat fabrica de confecții Catex, a stat de vorbă cu managerul și a aflat că fabrica mai are la dispoziție, lângă Kaufland un teren de 4.000 de mp, care poate fi pus la dispoziția Lidl. Se discută însă despre prețul terenului.

”Nu renunț la ideea de a avea un LIDL. Am vorbit cu doamna Andrei, la Catex, ea mai are langa Kaufland un teren de circa 4.000 mp, cred că nu s-au înțeles la preț, dar eu sper să se înțeleagă”, a opinat Filipescu.

Un raport al Consiliului Concurenţei arată că retailerul german Lidl, intrat pe piaţa locală în 2011 prin preluarea Plus Discount, a urcat pe locul trei în topul retailerilor din România, fiind depăşit doar de Kaufland şi Carrefour, fiecare cu afaceri de peste un miliard de euro. Topul nu ia în calcul rezultatele lanţurilor cash & carry ( Metro Cash&Carry şi Selgros).

Conform raportului Concurenţei,Lidl a depăşit lanţuri precum Real şi Auchan, ceea ce înseamnă că nemţii au avut afaceri de peste 650 mil. euro. Afacerile grupului german au fost în 2011 de până în 400 mil. euro, ceea ce înseamnă o creştere de peste 64% anul trecut. 

Etichete:,

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Tenaris vrea să cumpere pentru spitalul din Călăraşi un osteodensitometrul

Rodica Zaharia. Firma Tenaris intenţionează să cumpere pentru Spitalul Judeţean de urgenţă din Călăraşi un aparat pentru depistarea osteoporozei. Osteodensionetria este...

Închide