Sprijin pentru proiecte din domeniile prioritare pentru economia României

Guvernul a aprobat prin Hotărâre un plafon de 100 milioane lei pentru anul 2015 în cadrul programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domeniile prioritare pentru economia românească, finanțate din instrumente structurale ale Uniunii Europene.

Acest program guvernamental se derulează potrivit Hotărârii de Guvern 175/2010, act normativ care a stabilit procedura și condițiile de acordare a garanțiilor, mecanismul de executare și recuperare a plăților efectuate și programul anual al garanțiilor care pot fi emise.

Astfel, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii garantează, în numele și în contul statului, creditele acordate beneficiarilor în cadrul Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor în domenii prioritare pentru economia românească, finanțate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate României.

De la lansarea Programului până la sfârșitul lunii octombrie 2014 au fost acordate 35 de acorduri de principiu pentru susținerea de proiecte de investiții, din care s-au concretizat 19 garanții în valoare de aproximativ 130 milioane de lei, pentru susținerea de proiecte de investiții finanțate din instrumente structurale ale UE în sumă de 1.841 milioane de lei.

 

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Copiii vor putea desfășura activități lucrative remunerate în anumite domenii

Executivul a adoptat o Hotărâre de Guvern privind reglementarea prestării de către copii de activităţi remunerate în domeniile cultural, artistic,...

Închide