Călăraşi/Intervenție la incendiu pe Varianta Nord într-un spaţiu de producție (afumătoare)

Două echipaje de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit pentru lichidarea incendiului şi pentru salvarea mai multor bunuri materiale aflate în respectivul obiectiv.

În data de 09.02.2015, ora 14.48, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitați să acţioneze pe Varianta Nord, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un spaţiu de producție (afumătoare), proprietate privată, aparținând unei societăți comerciale din localitate.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens în interiorul spațiului de producție și la nivelul acoperișului acestuia, pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați, fiind cuprinse de flăcări bunuri alimentare şi nealimentare.

Incendiul a fost observat târziu. Acesta s-a dezvoltat rapid, cantitatea mare de materiale combustibile aflate în interior (grăsimi, materiale lemnoase și materiale plastice) favorizând accelerarea arderii.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui mijloc de încălzire tehnologic, supraîncălzit și lăsat nesupravegheat.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră și 25 de minute.

În urma incendiului au ars: acoperișul din material lemnos al spațiului de producție pe o suprafață de circa 60 de metri pătrați, aproximativ 50 de metri pătrați de plafon PVC, mobilierul din patru încăperi, produse de carmangerie, materiale plastice și materiale textile, totodată fiind afectată instalația electrică  și un agregat FRIG, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de aproximativ 70.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă și la alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 400.000 de lei.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
11 februarie – Ziua europeană a numărului unic 112/ISU Călăraşi desfășoară Ziua porților deschise cu privire la modul de utilizarea apelului unic de urgenţă 112

Numărul european de urgență112 afost creat în anul 1991. În aprilie 2005, Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă112 adevenit...

Închide