vineri, martie 29, 2024
AcasăPOLITICAUNPR/Drăgulin: ”Avem o relație corectă cu PSD Călărași”

UNPR/Drăgulin: ”Avem o relație corectă cu PSD Călărași”

- Advertisement -

Sâmbătă, 7 martie, conducerea Organizației Județene Călărași a UNPR a susținut o conferință de presă în care au fost punctate o serie de chestiuni curente. Au fost prezenți președintele UNPR Călărași, deputatul Aurel Niculae, coordonatorul Regiunii Sud Muntenia al UNPR, primarul Daniel Drăgulin, deputatul Valeriu Steriu-vicepreședinte la nivel național, președintele Organizației Municipale Călărași a UNPR, Camelia Croitoru, secretarul executiv al Organizației Județene Călărași a UNPR, consilierul județean Claudia Păvălașc și președintele Organizației Județene de Tineret a UNPR Călărași, Florin Simion.

Niculae: Vom ajunge la 20.000 de membri în județul Călărași

În primul rând, deputatul Aurel Niculae a vorbit de ținta progresiștilor de strângere a un milion de membri până în 2016, dar și despre targetul pe care filiala pe care o conduce îl are. Deputatul se declară optimist și susține că taretul va fi depășit. ”În 2016, după strângerea celor 1 milion de membri, vom avea posibilitatea să ne dezvoltăm și pe orizontală, să candidăm pe liste proprii în alegerile locale, singuri fără nicio alianță, așa cum spunea domnul vicepremier Gabriel Oprea, acum o săptămână, la Constanța. Scopul nostru este să fim parteneri de încredere ai PSD, pentru susținerea Guvernului condus de Victor Ponta. Organizația județeană Călărași a UNPR continuă această organizare în teritoriu pentru a ieși în final, în aprilie 2016 să avem numărul de membri desemnat de la centru, și anume 18.800. Noi suntem convinși că vom putea avea 20.000 de membri. Din acest număr, organizația de tineret și-a asumat un procent de 30% din această structură să fie deținută de tinerii care doresc să vină alături de partidul nostru, partid care promovează interesul național”, a precizat deputatul Niculae.

Drăgulin: ”S-a creat o emulație între organizații”

Coordonator al tuturor organizațiilor UNPR din Regiunea Sud Muntenia, primarul municipiului Călărași, Daniel Drăgulin, a fost prezent în ultima vreme la fiecare întâlnire regională din zonă. Drăgulin simte că în UNPR, în rândul organizațiilor s-a creat o competiție și opinează că municipiul și județul Călărași vor ieși pe primele locuri în cadrul acesteia. ”În programul UNPR în această perioadă, în vedere organizării la nivel regional, au loc întâlniri cu președinții de organizații județene, cu parlamentarii din regiune, astfel încât să fie punctat ceea ce s-a hotărât la Sinaia. Săptămâna trecută am participat la reuniunea zonală din Sud Est, la Constanța, unde s-a arătat rolul partidului în actuala guvernare, cât și necesitatea întăririi organizațiilor locale, județene și regionale.  La Călărași, la sfârșitul lunii martie, vom avea întâlnirea regională, unde vom analiza activitatea fiecărei organizații județene, și vom puncta unde vrem să ajungem. S-a creat o emulație, în sensul că fiecare organizație dorește să aibă un număr cât mai mare de membri. Sunt convins că județul și municipiul Călărași vor avea o activitate foarte bună și ne vom fi fruntași, pentru că toți ne-am asumat faptul că organizațiile locale trebuie să fie baza pentru organizația națională, mai ales în vederea alegerilor locale de anul viitor. Sper să arătăm că organizațiile din municipiul și județul Călărași, dar și regiunea pe care o coordonez, sunt cele mai solide”, a punctat, la rândul său, Drăgulin.

Deputatul Steriu, din nou la Călărași

O prezență destul de discretă în ultima jumătate de an în județul Călărași, deputatul UNPR al Colegiului uninominal nr. 2, Valeriu Steriu, a fost prezent sâmbătă, 7 martie, în conferința de presă de la sediul organizației județene, cu o țintă precisă. Aceea de a vorbi despre seriozitatea partidului pe care îl reprezintă și de activitatea destul de intensă, în țară, a colegilor săi. ”Dincolo de vorbe, cred că avem un partid serios, așa cum se vede din afară, și ceea ce nu se vede din afară, un partid unde există un nivel de încredere și de prietenie între colegi. Suntem 52 de parlamentari, avem 5 primari de municipiu reședință de județ și de  aceea ne-am asumat acest țel ambițios de a deveni un partid de masă, de a avea un milion de membri și care să transmită acest nivel de seriozitate la nivel național. Suntem niște parlamentari activi, avem proiecte comune. Săptămâna trecută toți parlamentarii UNPR au semnat pe proiectul de încurajare a primului loc de muncă. Este un proiect foarte important, de care vom vorbi mai mult în perioada următoare. De asemenea, în fiecare weekend ne întâlnim, nu putem atinge acel el de un milion de membri, dacă nu ne transmitem mesajele. Călărașiul are, în primul an, o dorință de a veni pe partea stângă a eșichierului politic, e un județ dornic de măsuri de stânga și cred că vom putea, cu actualii aliați, să avem rezultate bune în alegerile din 2016, oricum vor fi ele”, a declarat Steriu.

Chestionat vizavi de o candidatură în 2016 în alegerile parlamentare tot în județul Călărași, Steriu a precizat că va candida acolo unde partidul consideră că este necesar, vorbind de faptul că în 2012, cu foarte puțin înainte de alegeri s-a hotărât să candideze la Călărași, și nu la Olt, unde activa ca parlamentar. De aceea, Steriu crede că e posibil orice.

”Gândim la un proiect comun cu PSD-ul”

Pentru că în ultima vreme, colegii din alianță, social-democrații călărășeni nu au dorit să mai iasă în spațiul public, jurnaliștii călărășeni au fost curioși să afle cum mai stă relația UNPR-PSD în Călărași. Au sosit două răspunsuri oarecum diferite. Primarul Daniel Drăgulin, care se știe că are o relație de colaborare foarte bună cu conducerea PSD Călărași, a vorbit despre un proiect comun cu social-democrații, însă prioritatea numărul 1 a UNPR Călărași este reprezentată de întărirea organizațiilor locale. ”Avem o relație corectă cu PSD, bazată pe sprijin și respect reciproc. Gândim la un proiect comun privind alegerile locale, vom vedea care va fi formula care să fie câștigătoare. Acum ne preocupă întărirea organizației”, a precizat Drăgulin. Deputul Aurel Niculae, care, cel puțin la nivel declarativ, nu are aceeași relație cu PSD Călărași, a vorbit însă de o răcire a relației cu pesediștii. ”Poate și datorită iernii relația a fost un pic mai rece, dar odată cu venirea primvărerii va fi o relație pe drumul cel bun”, a conchis președintele UNPR Călărași.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite