vineri, aprilie 19, 2024
AcasăADMINISTRAŢIEConsiliul Județean vrea să intre în administrarea Palatului prefecturii/Vezi de ce

Consiliul Județean vrea să intre în administrarea Palatului prefecturii/Vezi de ce

- Advertisement -

Consiliul Județean Călărași, printr-o hotărâre luată în ultima lui ședință, de joi, 19 martie, a decis să ceară Guvernului promovarea unei Hotărâri prin care să între în administrarea Palatului prefecturii și a terenului aferent, insituția aflându-se, momentan, doar în administrarea temporară a imobilului, pe perioada lucrărilor de consolidare.

Imobilul solicitat este situat în municipiul Călăraşi, str. Sloboziei, nr. 9 – 11, judeţul Călăraşi, având o suprafaţă de teren de 9775 m.p., din care suprafaţă construită de 1883,40 m.p. şi în prezent aparţine domeniului public al statului, fiind administrat de către Consiliul Judeţean Călăraşi doar pe perioada executării lucrărilor de consolidare.

Preluarea Palatului Administrativ se va face pe bază de protocol, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern pentru transmiterea dreptului de administrare, iar Consiliul Judeţean Călăraşi va da în administrare gratuită Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi partea de imobil în care funcţionează în prezent.

Motivul care stă la baza acestei cereri este acela că CJC, împreună cu Primăria Călărași, are de gând să demareze un amplu proiect de construcție a unei parcări subterane la kilometrul 0 al municipiului reședință de județ, între Palatul prefecturii și Casa de cultură Barbu Știrbei. Parcarea va avea 300 de locuri.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite