miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăSPORTHandbal/Dunărea a fost colosală!

Handbal/Dunărea a fost colosală!

- Advertisement -

Sorin Anghel. Dunărea Călăraşi a învins cu 33-32 pe Dinamo Bucureşti, în primul meci din cadrul sferturilor de finală ale play-off-ului Ligii Naţionale de handbal masculin. Partida a fost de un dramatism ieşit din comun. Oaspeţii au fost mult peste elevii lui Aihan Omer în prima repriză, astfel că la pauză scorul de pe tabela era 12-17. Călărăşenii au fost de nerecunoscut. Poarta nu a mers deloc, oameni cu experienţă ca Şania ori Săulescu n-au dat randamentul scontat, iar pivotul Pavlo Gurkovsky a trebuit să părăsească terenul după ce a suferit o entorsă în urma unui duel cu un adversar.

La reluarea jocului, Dunărea a apăsat serios pedala de accelaraţie, apărarea a funcţionat perfect datorită lui Şoldanescu, Şania şi Săulescu, în vreme ce Bulov şi Zacaciurin s-au distrat cu adversarii. De la un avans de şase goluri avut de către dinamovişti, călărăşenii au preluat conducerea pe tabela de marcaj în minutul 52 şi toată Sala Polivalentă a început să cânte. A fost spectacol în toată puterea cuvântului şi publicul aştepta în picioare victoria gazdelor. Numai că oaspeţii s-au regrupat bine în ultimele minute de joc şi s-a terminat 29-29 după 60 de minute.

La loviturile de departajare, Dunărea s-a dovedit mai norocoasă şi a câştigat în cele din urmă cu 33-32 un meci de-a dreptul nebun. Următoarea partidă cu Dinamo se va disputa la 6 mai, în Capitală. În cazul în care “câinii” se vor impune, a doua zi va mai avea loc încă un meci. Se califică în semifinale echipa care obţine două victorii din trei meciuri.

“O seară minunată pe care echipa de handbal Dunărea Călăraşi a oferit-o tuturor calarășenilor. Ce este mai minunat să îți vezi echipa învingând, pentru a treia oară consecutiv, echipa Dinamo Bucureșţi? Ce înseamnă să vezi un public extraordinar care, timp de 60 de minute, plus timpul aferent loviturilor de la 7 metri, își propulsează efectiv echipa spre victorie? Nu cred că exisă un public mai minunat în țară, așa cum este cel din Calarăși. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au participat în această seară, fie în direct sau din fața micilor ecrane, pentru că sunt convins că au fost foarte mulți călărășeni care au trecut de la extaz la agonie și apoi la extaz. Am demonstrat că suntem o echipă care este mai mult decât revelația campionatului. Mulțumesc tuturor celor implicați în această victorie, staff şi jucători şi, nu în ultimul rând, minunatului public călărășean care a demonstrat încă o dată că poate conduce echipa spre victorie. Împreună suntem o forță! Forza Călăraşi, forza Dunărea Călăraşi. Vă mulțumesc, în numele meu și al celor care iubesc acest sport, vouă, dragi jucători și dragi antrenori!”, a scris primarul Daniel Drăgulin pe Facebook.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite