vineri, martie 29, 2024
AcasăCOMUNITATEAniel Nedelcu: „Nu se poate ca o comună atât de mare să...

Aniel Nedelcu: „Nu se poate ca o comună atât de mare să fie lipsită de banii alocaţi de la Guvern”

- Advertisement -

Mircea Brânduşă. Aflat la primul său mandat, Aniel Nedelcu, unul dintre cei mai tineri primari din Călăraşi a promis cetăţenilor în campania electorală că în scurt timp Borcea va fi singura comună din judeţ care va avea toate serviciile publice concentrate într-o singură clădire, că apa menajeră va fi de calitate, că drumurile vor fi pietruite şi asfaltate, că iluminatul public va fi modernizat şi multe altele. În cei 3 ani scurşi de la investirea în funcţia de primar, Aniel Nedelcu nu s-a mulţumit cu statutul de „periferie” a judeţului Ialomiţa, ci a avut ambiţia de a rivaliza cu edilii altor localităţi.

A implementat proiecte care au condus la creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă. Lista sa de proiecte a cuprins priorităţile locuitorilor regăsite de altfel şi în viziunea sa de dezvoltare, cum ar fi: susţinerea dezvoltării economice a comunei prin reabilitarea infrastructurii comunei; sprijinirea investiţiilor propuse la începutul fiecărui an din mandatul său exprimat într-un mod transparent prin raportul de venituri şi cheltuieli; implicarea activă a personalului administrativ al primăriei în rezolvarea problemelor comunităţii prin servicii de calitate; protecţia mediului şi sănătăţii populaţiei prin înfiinţarea unor perdele forestiere; valorificarea patrimoniului natural şi tradiţional, cultural şi istoric prin amenajarea unor zone de agrement, reabilitarea căminului cultural, a monumentelor istorice şi derularea unor acţiuni specifice sărbătorilor naţionale; creşterea calităţii serviciilor sociale prin investiţii în favoarea persoanelor dezavantajate şi susţinerea reintegrării acestora în societate; dezvoltarea infrastructurii de sănătate prin asigurarea unui act medical profesionist în dispensare medicale modern echipate.

De departe cea mai mare realizare a primarului Aniel Nedelcu a fost câştigarea unui proces contra Raja Constanţa, firmă care administra serviciile de furnizare a apei menajere în comună. În prezent apa este de calitate, pompată cu presiune şi ce este mai important la un preţ extrem de convenabil. Nu putea însă să realizeze acest lucru fără sprijinul celor peste 3.000 de locuitori care au semnat un memoriu, cărora Aniel Nedelcu le mulţumeşte foarte mult. Despre înfiinţarea zonelor verzi, Aniel Nedelcu a precizat: „Implementarea cu succes a proiectului de înfiinţare a zonelor verzi a condus la creşterea de spaţii verzi în comuna Borcea, a locurilor realizate pentru recreere, relaxare şi mişcare în aer liber, beneficiarii direcţi fiind locuitorii comunei. Totodată, proiectul a dus la asigurarea accesului tuturor copiilor la locuri de joacă sigure, diversificate pe grupe de vârstă şi tipuri de activităţi.

Nu în ultimul rând, strategia de dezvoltare locală pe care Aniel Nedelcu a adoptat-o este un document de planificare a dezvoltării la nivelul întregii localităţi prin care a implementat următoarele proiecte: Lucrări de pietruire şi lăţire a tuturor drumurilor din satele Pietroiu şi Borcea; Îmbunătăţirea traficului pietonal prin înfiinţarea a aproximativ 7 km de alei pietonale care tranzitează satele Pietroiu şi Borcea; Accesarea unor programe europene în vederea asfaltării celor mai importante drumuri de interes public local; Înfiinţarea CS Karate Satori cu performanţe extraordinare în primul an de activitate; Sprijinirea prin Consiliul Local a celor două echipe de fotbal Agricola Borcea şi Avântul Pietroiu; Creşterea siguranţei populaţiei şi reducerea infracţionalităţii în cele două sate prin instalarea de sisteme publice de supraveghere; Modernizarea iluminatului public; Îmbunătăţirea calităţii factorilor de mediu şi creşterea gradului de confort al locuitorilor prin stoparea fenomenului de degradare a spaţiului verde şi înlăturarea aspectului neîngrijit al comunei.

Totuşi, Aniel Nedelcu are o mare nemulţumire: „Nu se poate ca o comună atât de mare să fie lipsită de banii alocaţi de la Guvern. Sper ca în 2016, Guvernul să dispună după criterii bine stabilite sumele cuvenite fiecărei comune din judeţul Călăraşi”. Cât priveşte impresia pe care Aniel Nedelcu a lăsat-o locuitorilor în cei 3 ani de mandat, cuvintele unora dintre ei sunt extrem de sugestive. „Personal am o părere bună despre primarul nostru. Ce promite face. Este perseverent şi oamenii cred în el. Eu sunt mulţumit pe deplin. De curând a realizat o bază sportivă cu vestiare, o mai veche doleanţă a oamenilor din satul Pietroiu. Susţine mult sportul şi cultura”, a declarat un locuitor din Pietroiu.

Un alt sătean din Borcea precizează că: „Primarul Aniel Nedelcu este un om de cuvânt, este o persoană foarte serioasă şi sunt mulţumit de activitatea lui. Ce promite face. Este perseverent şi cred că va reuşi să aducă localitatea Borcea la nivelul unui orăşel de provincie. Cum? Vom vedea în cel de-al doilea mandat al său!!! De aceea el se şi bucură de sprijinul nostru şi al Consiliului Local al comunei”. Mesajul primarului Nedelcu a fost unul extrem de simplu: „Tuturor concetăţenilor mei, să le dea Dumnezeu sănătate ca să le putem duce împreună pe toate la capăt”.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite