Călărași/Un cort de nunți, aflat pe Varianta Nord, a ars în întregime

Echipaje specializate de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi au intervenit cu trei autospeciale timp de aproximativ două ore şi 15  minute pentru lichidarea incendiului

În data de 09.07.2015, ora 00.05, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitaţi să acţioneze pe raza localităţii, pe Varianta Nord, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unui salon de nunţi, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale..

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta foarte violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul acoperişului şi în interiorul sălii de festivităţi pe o suprafaţă de aproximativ 1200 de metri pătraţi, existând pericol de extindere la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere.

Din cauza densităţii sarcinii termice formată dint-o cantitate mare de materiale combustibile (elemente din lemn şi materiale textile), incendiul s-a propagat cu repeziciune la întreaga sală de festivităţi, construită pe structură metalică şi acoperită cu tablă şi prelată.

Pompierii militari s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două de capacitate mărită şi una de capacitate medie, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore şi 15 minute.

În urma incendiului au ars: prelata care acoperea sala pe o suprafaţă de circa 1200 de metri pătraţi, 50 de mese şi 800 de scaune din lemn aflate în interiorul salonului, o cameră frigorifică, o bucătărie, un dresing, trei vitrine frigorifice pentru băuturi, patru congelatoare patru corpuri mobilier lemn, bunuri alimentare (mezeluri, carne şi altele), materiale textile, 1200 de metri pătraţi mochetă, şapte proiectoare de iluminat, opt corpuri folosite pentru lumina ambientală, 13 tuburi fluorescente. Au fost degradate în urma incendiului; şase candelabre de sticlă, patru mese din inox, o chiuvetă inox, 300 de metri pătraţi de gresie şi aproximativ 1000 de farfurii.

Cauza probabilă de incendiu este în curs de stabilire, în acest sens o comisie  urmând să identifice împrejurările în care s-a produs incendiul.

Urmează, de asemenea, să fie stabilită şi valoarea exactă a pagubelor materiale provocate de incendiu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Presupuse afaceri păguboase cu bani europeni, la Vâlcelele și Floroaica/Prejudiciu de 24 de milioane de euro

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Călăraşi  împreună cu  ofiţeri de poliţie...

Închide