Chirnogi/Primea colete din Spania cu cannabis, dar polițiștii l-au surprins în flagrant

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au surprins în flagrant delict un bărbat în timp ce recepţiona două colete, din Spania, în greutate totală de 12,3 kilograme în care se aflau fragmente vegetale, de culoare verde olive, susceptibile a fi cannabis.

Totodată, poliţiştii au efectuat cinci percheziţii domiciliare pentru documentarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc, în urma cărora au fost ridicate, în vederea expertizării, 77 de plante despre care există suspiciunea că ar fi cannabis.

La data de 17 iulie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Călăraşi, au desfăşurat, pe raza localităţii Chirnogi, o acţiune de prindere în flagrant delict a unui bărbat, în timp ce acesta recepţiona un colet din străinătate, despre care exista suspiciunea că ar fi conţinut droguri de risc.

În fapt, poliţiştii l-au surprins pe bărbatul, în vârstă de 41 de ani, din localitatea Radovanu, judeţul Călăraşi, în timp ce ridica, de la reprezentantul unei firme de curierat, două colete de 12,3 kilograme în care s-ar fi găsit fragmente vegetale, de culoare verde olive, susceptibile a fi droguri de risc.

Coletele ar fi fost expediate din Spania de către alt bărbat, în vârstă de 30 ani, din comuna Radovanu.

Tot la aceeaşi dată, poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate au efectuat cinci percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Călăraşi, Ilfov şi Giurgiu, pentru probarea activităţii infracţionale a persoanelor bănuite de implicare în activităţile ilicite.

În timpul percheziţiilor efectuate, poliţiştii au identificat o cultură outdoor de cannabis, cultivată într-o pădure de pe raza judeţului Giurgiu, de persoanele bănuite.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 77 de plante de cannabis, aflate într-un stadiu avansat de dezvoltare.

Cercetările sunt continuate în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc, faţă de trei dintre persoanele bănuite de comiterea de infracţiuni fiind dispusă măsura arestării, pentru 30 de zile.

La activităţi au participat poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate  Bucureşti şi ai Serviciului de Combaterea a Criminalităţii Organizate Giurgiu, poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Călăraşi şi Giurgiu, precum şi poliţişti de frontieră din cadrul I.J.P.F. Giurgiu.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
21 Iulie 2015/Horoscop

Berbec – Munceşti peste măsură,posibil pentru a compensa nişte insatisfacţii din alte zone ale vieţii.Orice exces înseamnă o fugă de...

Închide