joi, aprilie 18, 2024
AcasăPOLITICACălărași-PNL/Ce spune Blaga despre primarii care au jucat la mai multe capete

Călărași-PNL/Ce spune Blaga despre primarii care au jucat la mai multe capete

- Advertisement -

Rodica Zaharia. Vizita co-președinților PNL, Vasile Blaga și Alina Gorghiu, la Călărași, a fost un motiv de analiză al rezultatelor de la alegerile prezidențiale, cu precădere către primarii care fie nu au avut rezultate dorite, fie au jucat la mai multe capete de teamă că nu vor mai primi bani din pușculița lui Dragnea, bani care erau fluturați pe la nasul primarilor ”împachetați” cu o serie de promisiuni.

Conducerea PNL  nu a negat existența acestor lucruri și a făcut câteva mențiuni cu privire la menținerea candidaturilor acestor primari în cauză, în special a acelora care au avut acorduri tacite cu PSD.

”Nu neg că au fost astfel de situații, nu numai în Călărași ci și în alte părți. Lucrurile vor fi analizate de la caz la caz pentru că pe noi ne interesează să câștigăm cât mai multe primării, dar ne interesează și seriozitatea oamenilor pentru comunitatea și activitățile lor. Chiar dacă există în statutul nostru criteriul de moralitate, trebuie să ținem cont și de opțiunile colectivității. Chiar dacă ne-a durut, trebuie să avem discuții bărbătești, unii cu alții, spun asta pentru că trebuie să ne gândim și ce vor colectivitățile. De aceea le spuneam și colegilor mei, o să ajungem la putere, poate mai repede decât cred unii, dar din nou revin cu acea solicitare care am avut-o și când eram în alte alianțe: când ești la putere trebuie să te gândești la acel set de legi ca și când mâine ai fi în opoziție, altfel țara nu se face bine. Eu cred că dacă este un primar bun, și-a făcut treaba și este apreciat de colectivitate, putem avea o discuție bărbătească și trebuie lăsat să își continue activitatea. Noi atât facem, propunem candidați, populația îi va alege”, a spus co-președintele PNL, Vasile Blaga.

Și președintele PNL Călărași, Răducu Filipescu, a menționat pe marginea acestui subiect că, în urma analizei făcute, a identificat trei tipuri de primari, primari care au ajucat cu PSD-ul pe sub masă, primari care au făcut non-combat, dar nu au jucat pentru PSD și nici nu s-au implicat și primarii, cu adevărat liberali, care și-au câștigat alegerile.

”Am încercat să fac o analiză total obiectivă, chiar dacă, în sinea mea eram total subiectiv. Pot să v spun că a fost o diferență foarte mare între turul unul și turul doi al alegerilor prezidențiale. În turul unu, din cei 41 de primari, au câștigat alegerile șapte. După o ploaie acidă, între turul unu și turul doi, au câștigat alegerile 21. Problema este că cei 20 nu au mai reușit să revină de unde au rămas, spun asta ca și analiză. Ca și intenție de vot, vreau să înțelegeți că dorința de a-l vota pe Klaus Iohannis a fost extrem de redusă la nivelul județului Călărași. Cei care au reușit să câștige au fost cei care au câștigat trensferând foarte mult din imaginea lor către aceste alegeri, fenomen care s-a petrecut în sud, dar și destul de mult în Moldova. Aici, la Călărași, s-au învățat toți ca rezultatele PNL-ului să fie spectaculoase, dar ne vom reabilita. Ceea ce s-a întâmplat la alegeri, eu am încercat, fără să fiu foarte aspru, să împart primarii în trei categorii: primari care au ajucat cu PSD-ul pe sub masă, primari care au făcut non-combat, dar nu au jucat pentru PSDși nici nu s-au implicat și primarii, cu adevărat liberali, care și-au câștigat alegerile. Ce ar fi trebuir să fac? Pe cei care au jucat cu PSD să îi arunc în stradă? Pe cei care au avut un non-combat să îi arunc în stradă? Și în locul lor să pun ce? Am avut discuții cu fiecare în parte și am înțeles absolul toate fenomenele. La unii a intervenit teama, iar la alții a fost un fel de șantaj sub o formă sau alta, din prima categorie sunt patru sau cinci care nu vor mai candida. Ei, la ora actuală, sunt candidați, dar există rezerve și posibilități. Unii au avut posibilitatea de reabilitare, dar toți nu au spus nimic decât că nu a vrut populația să voteze. Chiar l-am întrebat pe unul dintre primari: câți ai la 416? 427 de persoane. Câte voturi ai avut? 320. Păi ăia sunt dependenți de tine..dacă nici pe ăia nu ai reușit să îi aduci..asta înseamnă că ceva s-a întâmplat.”

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite