Artista călărășeană Gabriela Amzaru a câștigat ”Trofeul Tinereții” de la Amara

Călărășeanca Gabriela Amzaru a mai bifat un premiu în cariera muzicală. A câștigat ”Trofeul Tinereții” de la Amara.

La Amara, muzică uşoară românească se regăseşte, confruntându-se şi redimensionandu-se competitiv. De-a lungul timpului Festivalul „Trofeul Tinereţii“ a rămas locul de întâlnire al generaţiilor de artişti, unde se confirmă numeroase talente interpretative şi componistice. Evenimentul este o oportunitate pentru tinerii interpreţi aflaţi la primii paşi în carieră, care au posibilitatea să apară – poate pentru prima dată – pe scenă de spectacol, în fata microfoanelor, a juriului şi a marelui public.

La începutul lunii august a fiecărui an ,,Trofeul tinereţii“ îşi pregăteşte intrarea în scenă, sub privirile unui public ce şi-a făcut, de acum, un obicei plăcut din a aştepta spectacolele de interpretare a muzicii uşoare româneşti.

Manifestarea se desfăşoară fără întrerupere din 1968, fiind cel mai longeviv festival de muzică uşoară din ţară şi considerat al doilea că importanţa şi amploare după Festivalul de la Mamaia.

Și anul acesta, 14 concurenți s-au calificat în urma preselectiei organizate în data de 23 mai 2015: Gabriela Amzaru, Ion Moise Bădulescu, Octavian Broșteanu, Iulia Andreea Constantin, Robert Nicolae Feraru, Dumitrina Alexandra Haidău, Ștefan Robert Iosifescu, Mihaela Cătălina Mihăilescu, Emilian Mihai Nechifor, Elena Cristina Petcu, Ana Mari Pita, Cristian Ștefan Prăjescu, Theodor Ioan Pupezescu și Thalida Trofin.

Trofeul festivalului de la Amara a fost câștigat de artista călărășeană Gabriela Amzaru în vârstă de 16 ani.

Gabriela a reușit să cucerească juriul interpretând melodiile “O mie” (muzica: Pasha Parfeny) și „Nunta” (muzica: Nicu Covaci, text: Victor Cârcu), reușind să câștige premiul pus la bătaie de 6000 de lei.

Evenimentul se desfășoară de 48 de ani fără întrerupere, ceea ce îl face cel mai longeviv festival de muzică ușoară din țară, considerat al doilea ca amploare după Festivalul de la Mamaia. De-a lungul timpului pe scena de la Amara au urcat reprezentanți din toate județele țării care mai apoi au devenit nume sonore în muzica ușoară românească. Îi amintim pe Mihaela Runceanu, Anca Țurcașiu, Laura Stoica, Mădălina Manole, Pepe, Cristina Vasiu etc.

Organizatorii acestui eveniment au fost Consiliul Local Amara, Consiliul Județean Ialomița, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița, Centrul Cultural Unesco Ionel Perlea alături de sponsori media Neptun Tv și Radio România Actualități.

Uite cu ce melodie a reușit Gabriela Amzaru să câștige marele premiu:

Trofeul Tineretii Amara 2015

Foto: Mihai Nutu photography

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Lotul sportiv al ISU Călărași, locul întâi la faza zonală a concursurile serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă – ediţia 2015

Sportivii lotului I.S.U. Călăraşi au obţinut locul întâi la faza zonală a concursurilor profesionale ale serviciilor pentru situaţii de urgenţă...

Închide