UPU Călărași are nevoie de pază

Rodica Zaharia. Cazurile frecvente de scandaluri de la UPU Călărași ar trebui să pună ”în gardă” conducerea Spitalului Județean de Urgență din Călărași. Nu de puține ori s-a întâmplat ca asistentele, medicii și brancardierii să primescă injurii și amenințări venite, în special, de la aparținători sau de la rudele și prietenii celor care spun că nu sunt tratați corespunzător.

Permanent, există câte un pacient scandalagiu sau rude ale victimelor care agresează verbal și amenință personalul medical. Știut este faptul că, la UPU Călărași, vin tot felul de oameni colerici, urlă, țipă, distrug mobilier și ceea ce este cel mai grav, sar la bătaie.

Întrucât nu există pază de niciun fel, personalul trebuie să suporte batjocura unor persoane, asta până când un echipaj al Poliției Călărași vine și ia măsurile ce se impun.

În acest moment, medicii și asistentele sunt lipsiți de orice fel de apărare, iar acest lucru pune în pericol desfășurarea actului medical, cât și siguranța cadrelor medicale.

L-am contactat în acest sens pe managerul spitalului, dr. Dan Romulus Șerban, care a menționat pe marginea acestui subiect că, într-adevăr, personalul UPU a făcut conducerii spitalului sesizări în acest sens, dar, momentan, a fost luată măsura montării unui buton de panică, urmând ca în viitorul apropiat, să se găsească soluții pentru încheierea unui contract de pază, cel mai probabil prin externalizarea acestui serviciu.

”Știu de problemele legate de securitatea de la UPU Călărași. Am deja, în atenție, câteva sesizări ale personalului de acolo. Momentan, nu există bani pentru încheierea unui contract cu o firmă de pază, dar a fost montat un buton de panică ce poate fi accesat ori de câte ori există persoane recalcitrante. Oricum, printre prioritățile mele de viitor există și găsirea unei soluții la acestă problemă legată de siguranța personalului medical de la UPU Călărași”, a declarat pentru Obiectiv, managerul Spitalului Județean de Urgență din Călărași, dr.Dan Romulus Șerban.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
Primăria Călărași face o nouă acțiune de dezinsecție contra țânțarilor

Primăria Municipiului Călărași va efectua, în perioada 07.08-09.08.2015,  tratamente avio de dezinsecție și dezinfecție în zonele greu accesibile, respectiv zone...

Închide