vineri, martie 29, 2024
AcasăCOMUNITATEZilele comunei, sărbătorite cu fastul cuvenit la Jegălia!

Zilele comunei, sărbătorite cu fastul cuvenit la Jegălia!

- Advertisement -

Mircea Brândușă. Sâmbătă și duminică (5 – 6 septembrie 2015), comuna Jegălia și-a sărbătorit atestarea documentară prin organizarea celei de-a IV-a ediție a Zilelor Comunei. Acțiunile prilejuite momentul festiv s-au desfășurat în mai multe locații ale comunei. Seria de manifestări a fost deschisă sâmbătă de o slujbă religioasă săvârșită de chiar Înalt Preasfințitul Vincențiu, episcop al Călărașilor și Sloboziei, ocazie în care a fost sfințit noul sediu (unul extrem de modern) al primăriei Jegălia.

La acest prim eveniment au ținut să ia parte deputații Iliuță Vasile și Valeriu Steriu, senatorul Liviu Tomoiagă, secretarul Consiliului Județean, Dumitru Tudone, președintele Asociației comunelor călărășene, Nicolae Pandea, ex-primarul municipiului Călărași, Nicolae Dragu, alți reprezentanți ai autorităților județene și locale și delegația localității Pravda din Bulgaria.

După încheierea slujbei religioase, primarul Aurel Vasile a acordat 3 titluri de Cetățean de Onoare al comunei Jegălia unor personalități din localitate: general în rezervă Dinu Ion Stelian; ex-inspector IPJ Călărași și decan al Facultății de drept, Tudor Amza; colonel rezervă și profesor de istorie, Dumitru Dobre. Odată terminat acest ceremonial, primarul Aurel Vasile a oferit celor peste 500 de locuitori prezenți un praznic în incinta Bisericii din localitate, locație unde oaspeții de seamă au fost transportați în caleașcă trasă de cai albi și trăsurici surki.

Manifestările au continuat după amiază, pe islazul din satul Gâldău, acolo unde prin grija organizatorului, compania Mix Music, a fost amenajată o frumoasă scenă pe care, începând cu ora 18, primarul Aurel Vasile a continuat seria acordării unor distincții, diplome și foarte multe premii, astfel, conform Hotărârii Consiliului Local Jegălia nr. 52/28.08.2015 se acordă titlul de Cetățean de Onoare al comunei Jegălia d-nei învățător Lucica Dragomir pentru întreaga activitate didactică (peste 10 generații de școlari și elevi) și d-lui prof. Ion Manea, antrenorul Clubului Sportiv de lupte libere -Tricolorul Jegălia, pentru rezultate deosebite în plan național și internațional. Acesta a ținut să puncteze următoarele: „Vă mulțumesc foarte mult d-le primar pentru distincția acordată. Deși sunt „tânăr” pensionar vă asigur că împreună cu colegul meu, prof. Nane vom încerca să facem din Jegălia un pol al luptelor libere din România și din Europa”.

Pentru performanțe de excepție obținute la concursurile naționale și internaționale de lupte libere au primit Diplome de Excelență, Vlăsceanu Diana, Valentin Radu, Apostol Alexandru, Zainea Matei, Zainea Samuel, Manea Daniel, Bogdan Mirela, Simion Alexandra, Bogdan Ana, Ion Georgiana și Iordan Viorel, moment în care primarul Aurel Vasile s-a adresat locuitorilor astfel: „Ia uitați-vă ce copii minunați avem în comuna noastră! Copii talentați cu care ne mândrim în țară și în lume! Să ne trăiască! Vă rog să-i aplaudați pentru că merită!”

Bucur Maria, Marin Nicolae, Nicolae Florin, Andrei Petrica, Blebea Gheorghe (sat Iezeru), Marin George, Chiru Costel, Chiru Sandu, Mitu Gelu, Dedu Zamfira (sat Jegălia), Radu Oprea, Badea Gheorghe, Marin Florin (sat Gâldău), gospodari care au îngrijit spațiul din fața curții lor contribuind astfel la înfrumusețarea comunei prin amenajarea domeniului public au primit Diplome de Recunoștință din partea primăriei.

Pentru prima oară de când se organizează Zilele Comunei, primarul Aurel Vasile a omagiat Nunta de Aur, acordând diplome, flori și mici atenții unui număr de 9 cupluri care au sărbătorit în acest an, 50 de ani de la căsătorie: Rada și Stelian Bozdoc; Manda și Octavian Dobrescu; Stenilia și Vasile Constantin; Victoria și Vasile Dincă; Silvia și Ovidiu Burgază; Tanța și Ion Dumitrache; Anica și Gheorghe Neagu; Elena și Andrei Dima.

Când totul părea încheiat, Aurel Vasile a fost surprins plăcut când colectivul primăriei Jegălia i-au acordat Diploma de Merit pentru implicare și dăruire în promovarea și dezvoltarea comunei Jegălia pe parcursul anului 2015. Lucica Luțan, contabilul primăriei, i s-a adresat primarului cu următoarele cuvinte: „În numele colegilor mei vă mulțumesc pentru ceea ce ați realizat pentru comunitate în acești 3 ani. Sperăm cu toții să rămâneți PRIMARUL nostru, al tuturor cât mai multe mandate”. În discursul său, edilul din Jegălia s-a adresat celor peste 1000 de locuitori veniți la Zilele Comunei astfel: „Mă înclin cu toată dragostea și respectul în fața dvs.. Am organizat această sărbătoare pentru a ne reîntâlni cu toții, să ne bucurăm de realizările unui an și totodată să ne facem cunoscuți atât în rândul localităților călărășene dar și la nivel național. Încă mai sunt multe de făcut în comuna noastră, fapt pentru care în viitorul apropiat va fi necesar atagerea de investiții atât în sectorul public cât și în cel privat. Vă doresc tuturor petrecere frumoasă și vă spun din tot sufletul meu un sincer La mulți ani!”.

Programul manifestărilor prilejuite de Zilele localității a continuat cu spectacole artistice de înaltă ținută ce au fost asigurate în cele două zile, de interpreți renumiți precum: Misty, Dorian Popa, Șogorițele, Mândrele, Radu Ille, Amna, Bogdan Artistu, Hangițele, Geanina Manea, Rucsy, Elena Merișoreanu, Sorin Copilul de Aur și Petrică Mâțu Stoian. De asemenea, pe scenă au evoluat în cele două zile și copiii talentați ai județului, Cosmin Andrian, Denisa Șerban, Andreea Dima, Violeta Righiș, Carla și Diana Matei, Valentin Buzatu, care prin recitalurilor au încântat asistența.

Întregul eveniment a fost unul de excepție, la fel ca și focul de artificii de sâmbătă noapte pe care locuitorii comunei Jegălia l-au meritat cu prisosință. Duminică, pe platoul noului Parc Tematic din comună, s-au desfășurat concursurile contând pentru ediția a IV-a a Cupei Tricolorul Jegălia, în care sportivii din localitate au câștigat grosul medaliilor puse în joc de Federația Română de Lupte Libere.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite