vineri, martie 29, 2024
AcasăACTUALRezultatele implementării Programului de ocupare a forţei de muncă al AJOFM Călărași,...

Rezultatele implementării Programului de ocupare a forţei de muncă al AJOFM Călărași, în primele nouă luni ale anului 2015

- Advertisement -

Prin Programul de ocupare a forţei de muncă pentru anul 2015, AJOFM Călăraşi şi-a propus identificarea unui loc de muncă pentru 2.800 de persoane din judeţ. În primele nouă luni au fost încadrate 2.237 de persoane, ceea ce reprezintă aproximativ 80% din ceea ce       ne-am propus pentru anul în curs şi aproximativ 36% din numărul total al persoanelor cuprinse în măsurile active de stimulare a ocupării.

Astfel, ca urmare a participării la programele de formare profesională organizate de AJOFM Călărași, au fost ocupate  408 persoane.

Prin completarea veniturilor șomerilor care se încadrează înainte de expirarea indemnizației pentru șomaj s-au încadrat 162 șomeri. Aceștia au beneficiat de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizației de șomaj.

Stimularea mobilității geografice a forței de muncă a contribuit la ocuparea a 22 persoane. De asemenea, 10 tineri absolvenți ai unei forme de învățământ au beneficiat de prime de încadrare acordate din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

Un impact important asupra ocupării persoanelor în căutarea unui loc de muncă l-au  avut  serviciile de mediere a muncii pe locurile de muncă vacante declarate de angajatori  și serviciile de informare și consiliere profesională, în urma acordării acestora fiind încadrate  în muncă 1.872 de persoane.

Acordarea de subvenții angajatorilor a făcut posibilă încadrarea în muncă a unui număr de 63 de persoane, dintre care: 12 absolvenți ai unei forme de învățământ, o persoană din categoria celor marginalizate social, 48 șomeri în vârstă de peste 45 de ani sau șomeri unici susținători ai familiilor monoparentale, 2 șomeri care mai au 5 ani până la pensie.

Din totalul celor 2.237 persoane încadrate până la sfârşitul lunii septembrie 2015, 332 sunt tineri cu vârsta până în 25 ani, iar 261 sunt șomeri cu vârsta mai mare de 55 de ani.

”Este foarte important pentru orice agenţie de ocupare, în calitate de mediator între persoanele neocupate peste 55 de ani și angajatori, să facă toate demersurile necesare în vederea facilitării încadrării pe piaţa muncii a acestei categorii vulnerabile, cu atât mai mult cu cât datele statistice arată că, în viitorul apropiat, populaţia vârstnică va atinge un procent îngrijorator.

În acest sens, AJOFM Călărași participă la implementarea proiectului strategic “Fii activ la orice vârstă!” al cărui beneficiar este Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Proiectul urmăreşte, pe de o parte conștientizarea clienţilor SPO (șomeri peste 55 de ani și angajatori) cu privire la importanţa conceptului de îmbătrânire activă pe piaţa muncii, iar pe de altă parte, oferirea de instrumente informative, necesare structurilor teritoriale ale SPO pentru a putea asigura servicii personalizate.

Pentru atingerea acestor obiective, instituţia noastră s-a alăturat campaniei de informare derulată de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, pe toate canalele media (tv, radio, presa scrisă, online, inclusiv pe bloguri)”, a precizat Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călărași.

 

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite