joi, aprilie 18, 2024
AcasăADMINISTRAŢIERectificări în bugetul Primăriei Călărași

Rectificări în bugetul Primăriei Călărași

- Advertisement -

La ședință ordinară de Consiliu Local de joi, 3 decembrie 2015, unul din proiectele aflate pe ordinea de zi a fost și acela privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2015. Astfel, în urma analizării finale a bugetul propriu al municipiului Călăraşi pe anul 2015 de către Direcţia economică, împreună cu Direcţia tehnică şi cea de Dezvoltare-programe şi având în vedere şi utilizarea fondului de rezervă bugetară constituit pe anul în curs, pentru unele nevoi urgente în cazul de faţă pentru deszăpezire şi achitarea drepturilor persoanelor cu handicap grav şi a însoţitorilor acestora, se propune o ultimă rectificare a bugetului.

La capitolul 51 se suplimentează creditele cu suma de 50 mii lei pentru a nu fi puşi în imposibilitatea achitării facturilor către furnizorii de energie termică sau alte bunuri şi servicii.
La capitolul 54 se utilizează suma de 2.000 mii lei din fondul de rezervă.
Suma de 25 mii lei cu care se suplimentează bugetul alocat situaţiilor de urgenţă,capitol 61,este destinată platii amenzii I.ŞU. în suma de 10 mii lei, precum şi pentru achiziţionarea unor consumabile necesare perioadei de iarnă.
Pentru capitolul 65 învăţământ, se propune suplimentarea fondurilor pentru proiectul cu finanţare nerambursabilă Execuţie lucrări Liceul Tehnologic Dan Mateescu,cu suma de 775 mii lei, prin diminuarea cu 168 mii lei a proiectului POS-DRU al Colegiului Economic,care s-a finalizat şi a rămas această sumă neutilizată.
În cadrul capitolului 67, de asemenea se suplimentează sume pentru proiectele din cadrul P.O.P .Grădina Zoo cu 245 mii lei şi Parc Dumbravă cu 210 mii lei, prin diminuarea corespunzătoare a creditelor ce rămân neutilizate la alte poziţii bugetare,aşa cum rezultă din anexă.
În vederea închiderii lucrărilor până la primăvară şi conservarea clădirii destinată parohiei Sf.Ierarh Nicolae din cartier B.Ştirbei,se propune alocarea sumei de 100 mii lei şi 10 mii lei la parohia Sf.Martiri Brâncoveni.
Se suplimentează ,la solicitarea Direcţiei de Asistenţă Socială,cu suma de 500 mii lei ,creditele destinate platii indemnizaţiilor persoanelor cu handicap grav şi însoţitorilor acestora.
La capitolul 70 se suplimentează cu suma de 485 mii lei,fondurile alocate proiectului Reabilitare termică bloc K17,prin diminuarea corespunzătoare a creditelor de la alte poziţii bugetare ce nu se vor mai utiliza până la sfârşitul anului 2015.De asemenea,pentru asigurarea platii cv.consumului de energie electrică până la sfârşitul anului,tinande cont că e perioada de iarnă şi iluminatuil festiv, se suplimentează cu 180 mii lei creditele respective.
În cadrul capitolului 74, din fondul de rezervă se repartizează pentru deszăpezire suma de 1500 mii lei.Tot în cadrul acestui capitol se suplimentează cu suma de 50 mii lei, creditele la bunuri şi servicii la S.P.Câini fără stăpân pentru asigurarea hranei şi medicamentelor necesare.
La capitolul 84, rectificarea este în minus, diminuându-se creditele la acele poziţii bugetare care nu se mai contractează sau unde contractele s-au încheiat pe valori mai mici decât cele bugetate.Tot în cadrul acestui capitol,la propunerea Direcţiei tehnice se schimbă doar că denumire anumite poziţii bugetare, suma ramanind aceeaşi.

- Advertisement -
ALTE ȘTIRI

ULTIMELE ȘTIRI

- Advertisment -

ARHIVĂ

Cele mai citite