Femeie de 84 de ani, carbonizată în propria casă

Pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au acţionat pentru stingerea incendiului cu două autospeciale de capacitate mărită timp de aproximativ două ore

O femeie în vârstă de 84 de ani a fost găsită carbonizată într-un dormitor al locuinţei de către pompieri în timpul operaţiunilor de lichidare a arderii

În data de 16.12.2015, ora 16.05, două echipaje specializate de stingere din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate să acţioneze pe raza localităţii Horia, comuna Axintele, judeţul Ialomiţa, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate individuală, aparţinând Mariei D.

La sosirea echipajelor de stingere, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi cu fum dens la nivelul acoperişului locuinţei şi în interior la trei dintre camere, existând risc de extindere la alte trei camere şi la celelalte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate.

Proprietara casei, Maria D., o femeie în vârstă de 84 de ani, a fost găsită carbonizată într-un dormitor al locuinţei de către pompierii militari în timpul operaţiunilor de lichidare a arderii

La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj de prim ajutor SMURD, însă, din nefericire, pentru această femeie, nu s-a mai putut face nimic.

Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, care prezenta fisuri şi nu era protejat termic faţă de materialele combustibile.

Pompierii militari din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore.

În urma incendiului au ars: trei camere cu mobilierul aferent (două dormitoare şi o bucătărie), mai multe materiale textile (aproximativ100 kg), uşi şi tocuri de ferestre, podul şi acoperişul casei pe o suprafaţă de circa 75 de metri pătraţi, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de circa 30.000 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă la celelalte camere ale locuinţe, însă pompierii militari au intervenit prompt şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 de lei.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please type the characters of this captcha image in the input box

Va rugam introduceti caracterele de verificare

Citește articolul precedent:
UNPR Călărași s-a pregătit pentru vizita a 400 de colindători

Spiritul sărbătorilor de iarnă 2015 a curprins, așa cum ne așteptam, și Organizația UNPR Călărași care s-a pregătit, cum se...

Închide